Розвідка: Розмови про можливий наступ із білорусі - спроба відтягнути наші війська від лінії фронту

Розвідка: Розмови про можливий наступ із білорусі - спроба відтягнути наші війська від лінії фронту

Укрінформ
Воєнна розвідка України спостерігає за російськими військами на території білорусі і не фіксує там ознак створення ударного угруповання.

Про це сказав представник ГУР МО України Андрій Черняк, передає Укрінформ із посиланням на сайт ГУР.

«За даними української воєнної розвідки, ймовірність вторгнення російських окупаційних військ із території білорусі в найближчі тижні залишається низькою», - сказав Черняк.

Він пояснив, що існує певний механізм оцінки загроз, є певні маркери, за якими можна оцінити ймовірність тієї чи іншої дії. 

«Ми постійно стежимо за будь-якими змінами ситуації в білорусі. Сьогодні воєнна розвідка України не фіксує на території білорусі ознак створення ударного угруповання», - запевнив Черняк.

За словами представника ГУР МО України, російська армія в білорусі здійснює завдання ударів по мирних містах та цивільній інфраструктурі України, проводить навчання та готує мобілізованих. Потім цих мобілізованих перекидають у зону бойових дій. «Розмови про можливе вторгнення в Україну з боку білорусі – це спроба відтягнути наші війська від зони бойових дій”, – заявив Черняк.

Він поінформував, що воєнна розвідка України відслідковує те, що відбувається на території рб. “Нам доводиться вести в білорусі розвідку – ми цього не приховуємо. У разі вторгнення сили окупантів буде знищено”, – підсумував представник воєнної розвідки України.

Читайте також: росія готує різні сценарії ймовірного наступу – ГУР Міноборони

Як повідомляв Укрінформ, міноборони білорусі зазначило сьогодні, що в понеділок, 16 січня, стартували спільні льотно-тактичні навчання авіаційних підрозділів збройних сил білорусі та росії, які входять до складу авіаційного компоненту регіонального угруповання військ (сил).

У ході навчань планується відпрацювати широкий спектр питань, зокрема: ведення повітряної розвідки; спільне патрулювання повітряного простору вздовж державного кордону; авіаційна підтримка угруповань військ; висадка тактичного повітряного десанту; доставка вантажів та евакуація поранених.

Для забезпечення проведення навчання задіяні всі аеродроми та полігони ВПС та військ ППО збройних сил білорусі. Очікується, що навчання триватимуть до 1 лютого.

Ці навчання привернули особливу увагу через побоювання, що білорусь може брати безпосередню участь у новому російському наступі на Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-