ППО, зенітні установки, бронетехніка і снаряди: Кулеба назвав найбільш невідкладні потреби ЗСУ

ППО, зенітні установки, бронетехніка і снаряди: Кулеба назвав найбільш невідкладні потреби ЗСУ

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба оголосив перелік найбільш невідкладних потреб Збройних сил України: ППО, зенітні установки, ПЗРК, артилерійські снаряди та броньована техніка.

Про це глава української дипломатії заявив на брифінгу для ЗМІ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Буду максимально конкретним щодо найбільш невідкладних потреб сил оборони України. Перша група потреб стосується всіх без винятку засобів протиповітряної та протиракетної оборони, зокрема і боєприпасів до них. Україні потрібно якомога більше високотехнологічних систем ППО і тому ми ведемо перемовини не лише про нові батареї Patriot, але і про постачання нових систем NASAMS, IRIS-T, Crotale», - сказав Кулеба.

Читайте також: У Повітряних силах уже визначили фахівців, які вчитимуться керувати Patriot

Він подякував США, Німеччині, Норвегії, Франції за вже ухвалені рішення та відзначив, що держава працює над пришвидшенням подібних рішень від них та інших країн.

За словами міністра, сьогодні Україна також зацікавлена у додатковому отриманні зенітних установок типу Gepard, Vulcan; ПЗРК на кшталт Stinger та інших. «Всі ці засоби необхідні для того, щоб українське небо якнайшвидше стало неприступною стіною для держави терориста і ми могли захищати наші мирні міста, і нашу критичну інфраструктуру, і, безумовно, наших громадян», - зауважив він.

Читайте також: Зеленський просить Британію збільшити постачання ППО, Нідерланди — про танки, а Норвегію – про NASAMS

Іншою надзвичайно важливою потребою залишаються артилерійські снаряди всіх калібрів. Глава МЗС підкреслив, що Україна звертаємося до всіх держав-партнерів максимально прискорити відповідні додаткові постачання.

Кулеба додав, що держава працює з партнерами для виходу на новий рівень у забезпеченні Збройних сил України артилерійськими системами та броньованою технікою всіх типів, відзначивши, що влада багато працює над отриманням танків Леопард.

Читайте також: Повітряні сили потребують переоснащення сучасними ЗРК трьох класів - Забродський

«Я казав минулого року, що переконаний, 2023-му ми отримаємо те, що не могли з різних причин отримати у 2022-му. Я можу лише підтвердити слова, що так і буде, але на все свій час», - підсумував глава української дипломатії.

Водночас він зауважив, що Україна очікує від усіх партнерів розуміння "особливої відповідальності нинішнього моменту" у цій війні.

«Ми покладаємо великі надії на нові рішення про оборонну підтримку з боку партнерів, і незабаром відбудеться наступне засідання у форматі "Рамштайн". Воно буде дуже важливим для оголошення нових рішень», - сказав глава української дипломатії.

Міністр також зауважив, що Президент Володимир Зеленський визначив для всіх дипломатів забезпечення максимального посилення оборонної підтримки України як ключовий пріоритет у роботі.

Як повідомляв Укрінформ, Кулеба оголосив, що підготовка до передачі зенітно-ракетних комплексів Patriot Україні уже розпочалася.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-