Підготовка до передачі систем Patriot уже розпочалася – Кулеба

Підготовка до передачі систем Patriot уже розпочалася – Кулеба

Укрінформ
Підготовка до передачі зенітно-ракетних комплексів Patriot уже розпочалася, й Україна очікує на їх розгортання в максимально стислі терміни.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на брифінгу для ЗМІ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Минулий рік ми завершили революційним рішенням про надання Україні американських систем Patriot, про що домовилися лідери України та США Володимир Зеленський та Джозеф Байден. Ми дуже цінуємо цей крок США. Очікуємо на розгортання Patriot у максимально стислі терміни. Підготовка до передачі цих систем уже розпочалася», - оголосив він.

Глава української дипломатії додав, що на сьогодні Президент Зеленський та вся дипломатична команда інтенсивно працюють над новими рішеннями щодо постачання нових типів західної зброї. Йдеться насамперед про постачання танків західного зразка та іншої бронетехніки.

Читайте також: росія не зможе відреагувати на передачу Україні системи Patriot – Волкер

Міністр наголосив на відсутності сумнівів, що вже незабаром українське військо матиме додаткову броньову та вогневу міць.

Як повідомлялось, у рамках нового пакету допомоги на 1,85 мільярда доларів Сполучені Штати нададуть Україні зенітно-ракетні комплекси Patriot, які значно посилять протиповітряну та протиракетну оборону України. Цей комплекс дасть змогу створити ешелоновану систему ППО.

Читайте також: Patriot: Україна збиватиме і балістичні, і крилаті ракети

Він здатний уражати повітряні цілі на відстані до 150 кілометрів. Patriot вважається однією з найкращих систем протиповітряної та протиракетної оборони у світі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-