росія не зможе відреагувати на передачу Україні системи Patriot – Волкер

росія не зможе відреагувати на передачу Україні системи Patriot – Волкер

Укрінформ
Колишній посол США в НАТО та ексспецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер вважає, що росія вже кинула у війну проти України все, що могла, тому насправді їй немає чим відповідати на полі бою на поставки сучасного західного озброєння, зокрема системи Patriot.

Таку думку дипломат висловив в інтерв’ю Еспресо, передає Укрінформ.

«Я вважаю, що росія вже кинула в цю війну все, що могла: призовників, в'язнів, всю свою військову техніку, іранську військову техніку. Я не впевнений, що їм залишилося ще щось кидати», - сказав Волкер.

Коментуючи заяви президента путіна, що росія вивчає зброю, яку Захід надає Україні, і знайде чим відповісти, колишній спецпредставник США з питань України зауважив, що росіяни говоритимуть такі речі, намагаючись переконати Захід, щоб той засумнівався і не передавав зброю.

Читайте також: У Комітеті ВР із питань нацбезпеки сказали, як Україна може отримати новітні літаки

«Але насправді ми маємо віддавати Україні все, що можемо, щоб вона якомога швидше виграла цю війну», - переконаний він.

На думку Волкера, росія не зможе якось відреагувати на передачу Україні системи Patriot, оскільки росіяни «ввели на поле бою всі свої сили та техніку, які зараз у них є».

«Єдине, що вони можуть зробити для ескалації, це застосувати ядерну та біологічну зброю, яка, як вони знають, знищить їх самих… Здається, вони не збираються цього робити. Зі звичайними засобами вони не здатні зробити більше», - зауважив дипломат.

Він додав, що не розуміє, які можуть бути заперечення проти того, щоб системи Patriot надавалися Україні.

Читайте також: Україна може отримати ATACMS наступного року: Кулеба назвав умову

«Ці системи оборонні, щоб допомагати захистити цивільне населення та цивільну інфраструктуру. Заперечуючи, росія майже стверджує, що вона мала право напасти на Україну, що, звісно, є неприйнятним відповідно до законних методів міжнародного правосуддя», - підсумував колишній спецпредставник США з питань України.

Як повідомлялось, у рамках нового пакету допомоги на 1,85 мільярда доларів Сполучені Штати нададуть Україні зенітно-ракетні комплекси Patriot, які значно посилять протиповітряну та протиракетну оборону України. Цей комплекс дозволить створити ешелоновану систему ППО.

Він здатний вражати повітряні цілі на відстані до 150 кілометрів. Patriot вважається однією з найкращих систем протиповітряної та протиракетної оборони у світі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-