У Повітряних силах уже визначили фахівців, які вчитимуться керувати Patriot

У Повітряних силах уже визначили фахівців, які вчитимуться керувати Patriot

Укрінформ
Як тільки буде визначено, який тип системи ПРО Patriot буде надано Україні, наші фахівці вирушать на навчання. Наразі в Повітряних силах уже є перелік таких фахівців.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

“Кожен ЗРК має свої нюанси, тому потрібно знати, який тип. Все ж таки зараз ця інформація не оприлюднюється, як тільки вона буде, зрозуміло, що фахівці вже визначені, командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Олещук затвердив уже перелік людей, які можуть бути направлені на це навчання, як це було з Iris-T та Nasams, коли за кілька тижнів наші фахівці Повітряних сил, зенітники, навчилися вправно оперувати цими комплексами. Можливо, трошки довше часу займе Patriot, тому що це трохи інша техніка, але вона більш потужна, більш далекобійна, і це дуже гарні новини, що дійсно вона стане на озброєння”, - повідомив речник.

Читайте також: Пентагон розглядає можливість навчати українських військових працювати з Patriot у США — Politico

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією видання Politico, Пентагон розглядає можливість навчання українських військових працювати з системою протиракетної оборони Patriot на військовій базі в США.

Державний секретар США Ентоні Блінкен оголосив, що до нового пакету військової допомоги Україні на суму 1,85 мільярда доларів включено системи Patriot. Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що українські військові швидко навчаться працювати з системами ПРО Patriot.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-