Розвідка: рф має у Криму носії ядерної зброї наземного, повітряного та морського базування

Розвідка: рф має у Криму носії ядерної зброї наземного, повітряного та морського базування

Ексклюзив
Укрінформ
У тимчасово окупованому Криму наразі перебувають російські носії ядерних боєприпасів наземного, повітряного та морського базування.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Черняк.

Він зауважив, що воєнна розвідка України слідкує за переміщеннями ядерної зброї росії, зокрема тактичного рівня, та знає, де вона розташована.

«Воєнна розвідка бачить, що на території тимчасово окупованого Криму наразі розміщені носії ядерних боєприпасів наземного, повітряного та морського базування. Йдеться про кораблі, підводні човни, літаки та наземні комплекси, які можуть завдавати ударів ядерними боєприпасами. Потенційно така можливість у росії є», - розповів Черняк.

Представник воєнної розвідки додав, що окупанти здійснювали певні роботи на об'єкті "Феодосія-13" у с. Краснокам’янка, аби підготувати його для зберігання ядерних боєприпасів. Однак наразі невідомо, чи завершені ці роботи.

Говорячи про ризики нанесення ядерного удару росією, представник воєнної розвідки зауважив, що «країна-окупант здатна на все».

Читайте також: Розвідка знає всі місця зберігання і відстежує переміщення ядерної зброї у росії - Скібіцький

«Однак сподіваємося, міжнародна спільнота зможе вплинути на керівництво країни-окупанта, аби не призвести світ до ядерної катастрофи. Україна також враховує різні варіанти розвитку подій», - наголосив Андрій Черняк.

Як повідомляв Укрінформ, секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що російську федерацію треба буде позбавити статусу ядерної держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-