Резніков звернувся до росіян: У вас лишився тиждень, далі - закриття кордонів і воєнний стан

Резніков звернувся до росіян: У вас лишився тиждень, далі - закриття кордонів і воєнний стан

Відео
Укрінформ
Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що на початку січня влада рф закриє кордони для чоловіків, оголосить воєнний стан і розпочне чергову хвилю мобілізації.

Про це Резніков сказав у відеозверненні до військовозобов'язаних росіян, записаному російською мовою, передає Укрінформ.

«Напередодні Нового року я звертаюся до громадян росії, які є військовозобов'язаними. Насамперед це стосується жителів великих російських міст. Я точно знаю, що у вас залишився приблизно один тиждень, поки що є хоч якийсь вибір. На початку січня російська влада закриє кордони для чоловіків, потім оголосять воєнний стан і розпочне чергову хвилю мобілізації. кордони також будуть закриті в білорусі», - зазначив очільник Міноборони.

За його словами, кремль уже давно розуміє, що задум з війною проти України обернувся катастрофою.

«Але вони не можуть вам у цьому зізнатися. Тому що тоді доведеться за все відповідати... Ті люди, які розв'язали криваву бійню. Які скоїли жахливі воєнні злочини, тепер кажуть вам, що треба згуртуватися та захистити росію. Бо кругом вороги», - констатував Резніков.

Але насправді, пояснив він, керівництво рф хоче захистити не росію: «Вони захищають себе. Своє становище, своє майно, своє багатство. А для цього хочуть перекласти свою провину на вас. Зробити вас співучасниками злочину».

Читайте також: Регулярні війська рф зможуть відновитись через 5, а то й 10 років — Резніков

Як указав Резніков, єдина причина, заради якої росіян відправлять на війну – «щоб ви захистили злочинців, їхні палаци, їхні банківські рахунки. І самі стали злочинцями».

«Ви можете загинути або втратити здоров'я виключно заради того, щоб ці люди не відповідали... Більше жодних цілей кремль у цій війні вже не має... Вони можуть розповідати вам, що є якийсь «план Б». Якась таємна зброя. Що невдовзі знову почнуться перемоги. Але весь їхній план у тому, щоб затягнути війну. Щоб убити якнайбільше людей і загнати ситуацію в глухий кут. Ви поїдете помирати тільки заради цього», - наголосив міністр оборони України.

Читайте також: Резніков про можливий наступ рф: Україна готується до будь-яких сценаріїв

Як повідомлялося, керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив, що через великі втрати на фронті російське керівництво ухвалило рішення про початок нової хвилі мобілізації з 5 січня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-