Регулярні війська рф зможуть відновитись через 5, а то й 10 років — Резніков

Регулярні війська рф зможуть відновитись через 5, а то й 10 років — Резніков

Укрінформ
Втрати російської армії у живій силі, озброєнні та техніці такі, що її потенціал зможе відновитись через 5, а то й 10 років.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв'ю виданню “Лівий берег” зазначив міністр оборони України Олексій Резніков.

“Розвідка НАТО визнає, що втрати росіян в танках, в артилерії, БМП, БТР, живій силі, вони дуже значні. Регулярні війська Російської Федерації можуть відновитися за мінімум п’ять, а то й 10 років. Ракетний потенціал – так само. Тому що це війна ресурсів. І вони (країни НАТО, – ред.) вміють рахувати ресурси, тому вони відчувають цей момент”, - наголосив Резніков.

Він додав, що західні партнери зацікавлені у перемозі України, але вони прагматичні і повинні розуміти, що буде далі на полі бою.

“Вони сьогодні запустили роботу свого ВПК і укладають з ними контракти, щоб ми на системній, ритмічній основі отримували допомогу – набої, зброю, ремонт, запчастини тощо. Але вони теж розуміють, що на все є цикл. Сьогодні вони отримали політичну підтримку, проголосували бюджет на наступний рік і мають свій коридор, горизонт планування. Що буде далі – невідомо. Тому вони зацікавлені сьогодні інвестувати в країну, яка буде вже мирна, яку можна відновлювати і відбудовувати. Але, дійсно, у них є потреба понизити потенціал Росії як агресора, як головної погрози. В Мадриді, на саміті, затвердивши стратегію НАТО на 10 років, російську федерацію визначили головною загрозою. Тому сьогодні Україна виконує функцію головної країни НАТО, яка знищує російську армію. І про те, що колись вона була «другою армією світу», вже не говорять”, - зазначив міністр.

Читайте також: росія демілітаризується «за планом»: Резніков показав, як ЗСУ захищають небо

Як повідомлялось, раніше Резніков наголосив, що рф може підготувати до наступу свій військовий потенціал не раніше лютого, однак сьогодні говорити про напрямки можливого наступу недоречно. Вище військове керівництво України готується до всіх можливих сценаріїв, навіть до найнеприємніших.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-