Україна матиме всю необхідну зброю, аби звільнити свою землю від ворога — Кулеба

Україна матиме всю необхідну зброю, аби звільнити свою землю від ворога — Кулеба

Укрінформ
Україна матиме всю необхідну зброю аби звільнити свою землю від окупантів, це лише питання часу.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Якщо підсумувати всі залаштункові розмови, не лише у Вашингтоні, а й інших країнах, то висновок такий: вся потрібна зброя буде, це лише питання часу", - сказав Кулеба.

Він пояснив, чому її не можна отримати відразу.

"Є психологічні, логістичні та політичні причини. З цими усіма причинами треба працювати і ми будемо працювати. Постачання зброї це дуже складна технічна і логістична операція, ми займаємось разом з колегами з інших відомств всіма цими деталями. У мене є відчуття, що ніяких табу в питаннях постачаннях зброї немає", - підкреслив Кулеба.

Як повідомлялося, Пентагон розглядає можливість навчання українських військових працювати з системою протиракетної оборони Patriot на військовій базі в США.

Державний секретар США Ентоні Блінкен оголосив, що до нового пакета військової допомоги Україні на суму 1,85 мільярда доларів включено системи Patriot.

Читайте також: Литва виділяє €40 мільйонів на військову допомогу Україні наступного року - міністр оборони

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що українські військові швидко навчаться працювати з системами ПРО Patriot.

Президент Володимир Зеленський 21 грудня здійснив першу після початку повномасштабного вторгнення рф закордонну поїздку. Він відвідав США, де зустрівся з Президентом Джозефом Байденом і виступив у Конгресі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-