Пентагон розглядає можливість навчати українських військових працювати з Patriot у США — Politico

Пентагон розглядає можливість навчати українських військових працювати з Patriot у США — Politico

Укрінформ
Пентагон розглядає можливість навчання українських військових працювати з системою протиракетної оборони Patriot на військовій базі в США.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Politico.

З початку вторгнення росії в Україну українські військові опановували роботу різних систем озброєння, наданих НАТО, включно з HIMARS, у Східній Європі, Німеччині та Сполученому Королівстві. Але до цього моменту жодне навчання не відбувалося на території Сполучених Штатів.

Хоча остаточне рішення ще не ухвалене, новина про те, що Міністерство оборони США розглядає можливість проведення навчання для українських військових в США, з’явилася через день після того, як адміністрація Байдена оголосила про надання Україні однієї батареї Patriot — складної системи протиповітряної оборони для захисту від атак росії.

Нині у Пентагоні обговорюють, чи проводити все або частину цього навчання в Сполучених Штатах, а не в третій країні.

Читайте також: Ніхто не має права вето на оборонну допомогу Україні – Білий дім

Як повідомлялося, державний секретар США Ентоні Блінкен оголосив, що до нового пакета військової допомоги Україні на суму 1,85 мільярда доларів включено системи Patriot.

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що українські військові швидко навчаться працювати з системами ПРО Patriot.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-