Маасікас не може сказати, чи прискорить ЄС оцінку виконання Україною кандидатських рекомендацій

Маасікас не може сказати, чи прискорить ЄС оцінку виконання Україною кандидатських рекомендацій

Укрінформ
Голова Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас не може спрогнозувати, чи Європейський Союз погодиться надати оцінку виконання Україною семи рекомендацій Єврокомісії раніше жовтня наступного року.

Про це Маасікас сказав під час виступу на Київському безпековому форумі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Дипломат зазначив, що українська влада встановила для себе термін виконання семи рекомендацій Єврокомісії до кінця року. На його думку, це допомагає зосередитися на досягненні мети. Водночас посол ЄС зауважив, що виконання рекомендацій Єврокомісії – це складний комплексний процес, який не можна здійснити миттєво, хоча й відзначив прогрес у різних сферах.

«Українське керівництво постійно наполягає на тому, що якщо Україна виконає ці вимоги, то Україну треба оцінити раніше, ніж при стандартному підході. Зазвичай це робиться в жовтні. Наступний (оціночний) звіт буде в жовтні 2023 року. Українська влада тисне, щоб оцінка України відбулась раніше. Але я не можу передбачити, чи це відбудеться. Спочатку я хочу побачити виконання цих завдань, а потім поговоримо», - сказав Маасікас.

Читайте також: Україна закликає ЄС не чекати кінця 2023 року для оцінки політичних критеріїв

Як повідомлялося, віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина 11 листопада заявила, що українська влада вже з січня почне формувати переговорні позиції по кожному з пунктів угоди про приєднання до Європейського Союзу.

Глави держав та урядів Європейського Союзу 23 червня ухвалили рішення про надання Україні статусу країни-кандидата на входження до ЄС. Цей статус наданий без умов, проте має бути виконано деякі рекомендації Єврокомісії.

Читайте також: Президент: Цьогоріч ми виконаємо всі рекомендації Єврокомісії щодо набуття членства ЄС

Президент Володимир Зеленський запевнив, що попри розв’язану росією війну Україна продовжить втілювати законодавство, норми та правила Європейського Союзу, а Кабінет Міністрів розробить відповідну дорожню карту для виконання вимог вступу до ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-