Україна закликає ЄС не чекати кінця 2023 року для оцінки політичних критеріїв

Україна закликає ЄС не чекати кінця 2023 року для оцінки політичних критеріїв

Укрінформ
Україна закликає Європейський Союз не чекати на кінець 2023 року для оцінки політичних критеріїв членства в ЄС з огляду на високий прогрес і динаміку.

Про це заявила віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина в ефірі національного телемарафону, повідомляє Укрінформ.

“Ми демонструємо гарний прогрес по семи політичним рекомендаціям. Це в понеділок відзначив чеський прем’єр, який був тут. Так само я спілкувалася зі шведською міністеркою, яка буде головувати в ЄС наступні пів року. Всі відзначають високий прогрес по політичних реформах”, - сказала вона.

Стефанішина зауважила, що Україна вже ухвалила низку законодавства і завершить законодавчий процес до кінця року. Також, за оцінкою віцепрем’єра, з достатньо високою динамікою триває відбір до судових та антикорупційних органів.

Читайте також: Вступ до ЄС: Україна планує виконати всі рекомендацій Єврокомісії до кінця року

“Тому ми закликаємо Європейський Союз не чекати кінця 23-го року. Оцінюйте політичні критерії вже на початку року з тим, щоб ми могли почати переговорний процес. Це перемовини не прості, але я бачу тут гарну перспективу, і також з нетерпінням очікую кінця року, коли з ЄС кроки по інтеграції в єдиний економічний ринок ЄС”, - зазначила Стефанішина.

Як повідомлялося, у жовтні Ольга Стефанішина висловила переконання, що Україна зможе почати перемовини з Єврокомісією через рік і впродовж десяти років набути повного членства в ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-