Рахманін розповів про труднощі з постачанням зброї Україні

Рахманін розповів про труднощі з постачанням зброї Україні

Укрінформ
Процес постачання Україні озброєння і боєприпасів від міжнародних партнерів системний та ритмічний, попри низку об’єктивних труднощів.

Про це член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Сергій Рахманін (фракція "Голос") заявив у інтерв’ю Укрінформу.

Він зазначив, що наразі оборонно-промисловий комплекс України не спроможний у повному обсязі виконувати завдання, як до повномасштабного вторгнення російської федерації. Зокрема через це держава зараз набагато більше залежить від міжнародних партнерів.

Політик зазначив, що військові формують потребу, визначають пріоритети, а потім партнери визначають, що зможуть надати оперативно, який час потрібен на виробництво або розконсервування, технічне обслуговування. Окрім того, відбуваються певні процеси, пов’язані з навчанням особового складу, особливо коли йдеться про нові системи озброєння.

Читайте також: Видатки на оборону в бюджеті-2023 збільшуватимуться, щойно з‘явиться можливість – Рахманін

"Власне, для цього створено "Рамштайн". Він формує пріоритетність, забезпечує безперебійність і логістику цього процесу, тому що є ще одна проблема – усе треба доставити спочатку в Україну, а потім до військових, і бажано уникнути уражень з боку ворога, бо він полює за цим. Процес дуже складний, але він відбувається настільки ефективно, наскільки дозволяють обставини", – зауважив Рахманін.

Він підкреслив, що процес постачання безперебійний, а обсяги та якість озброєння поступово збільшуються. Однак політик додав, що "говорити про те, що ЗСУ забезпечені всім необхідним, не можна", адже є "об’єктивні труднощі".

Читайте також: Поставки Іраном балістичних ракет росії створять нові загрози та ризики - депутат

"Більшість нашого озброєння все ще радянського зразка. Вони потребують відповідних боєприпасів. Наші запаси вичерпуються. Кількість країн, які можуть нам це постачати, зменшується, бо в них так само вичерпуються запаси. Потреба в цих боєприпасах щоденна і дуже висока", – констатував народний депутат.

Окрім того, він додав, що якихось виробів немає в наявності, якісь потребують виготовлення, якісь треба зняти з баз зберігання і передати, а також навчити працювати на них українських військових. При цьому, за його словами, певні країни поки не готові постачати Україні озброєння, а передача деяких видів зброї гальмуються з політичних чи безпекових міркувань окремих держав.

Водночас Рахманін запевнив, що процес постачання озброєння і боєприпасів системний та ритмічний, а українська влада намагається максимально його пришвидшити та вирішити всі пов’язані проблеми.

Читайте також: Процес інтеграції України в НАТО триває, про його завершення говорити зарано – Рахманін

Як повідомлялося, 10 листопада Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги Україні на 400 мільйонів доларів. Новий пакет військової допомоги включає, зокрема, ракети для ЗРК HAWK, чотири ЗРК Avenger та 192 ракети Stinger, додаткові боєприпаси для РСЗВ HIMARS, 21 тис. артилерійських снарядів 155 мм, 500 високоточних артилерійських снарядів калібру 155 мм, 10 тисяч мінометних снарядів 120 мм, 100 високомобільних багатоцільових колісних транспортних засобів HMMWV, 400 гранатометів; стрілецька зброя, оптика та понад 20 млн набоїв до стрілецької зброї, демонтажне обладнання для розчищення перешкод, захисне спорядження для холодної погоди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-