ворог створює «картинку» для медіа, щоб звинуватити ЗСУ в обстрілах цивільних у Херсоні – Гуменюк

ворог створює «картинку» для медіа, щоб звинуватити ЗСУ в обстрілах цивільних у Херсоні – Гуменюк

Укрінформ
російські загарбники створюють "картинку" для ЗМІ , аби звинуватити ЗСУ в обстрілах цивільних, зокрема у Херсоні.

Про це під час телемарафону сказала керівник Об'єднаного координаційного пресцентру Сил охорони та оборони "Південь" Наталія Гуменюк, повідомялє Укрінформ.

За її словами, коли окупанти намагаються створити "картинку", яка поширюється в ЗМІ (зокрема, про нібито обстріл артилерією ЗСУ Антонівського мосту), не треба цьому довіряти, треба очікувати на офіційну інформацію. Гуменюк нагадала, що ми перебуваємо у стані гібридної війни: "Тому не кожній публікації можна довіряти. Окупанти хочуть створити певний фейк, використовуючи для цього різного роду спецефекти".

Читайте також: росія може влаштувати теракти із підривом будинків на Херсонщині - Генштаб

"Ми тримаємо вогневий контроль, де пролягають логістичні маршрути, але ми ніколи не завдаємо ударів по цивільному населенню. Треба усвідомлювати що ворог прикривається цивільним населенням, цивільним автотранспортом, аби потім показати "картинку" атаки ЗСУ на цивільне населення. Ми не беремо участі в таких акціях. У нас дуже добре працює розвідка, тому слід очікувати на офіційну інформацію", — наголосила Гуменюк.

Читайте також: Удар ЗСУ по переправі біля Антонівського мосту: в облраді спростовують загибель цивільних

Вона також повідомила, що ворог мінує лівий берег Херсонщини, але водночас вони роблять укріплення там, де може бути розлив води, зауважила Гуменюк. Вона додала, що українська сторона готова до будь-якого розвитку подій. На думку Гуменюк, розмови про підрив Каховської ГЕС є блефом і шантажем.

Раніше у ГУР повідомляли, що якщо рф підірве Каховську дамбу, затримає ЗСУ на два тижні, однак Північнокримський канал і Запорізька атомна електростанція не зможуть функціонувати внаслідок розливу води.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-