росія може влаштувати теракти із підривом будинків на Херсонщині - Генштаб

росія може влаштувати теракти із підривом будинків на Херсонщині - Генштаб

Укрінформ
Заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України бригадний генерал Олексій Громов не виключає, що російські війська під час евакуації з Херсонщини здатні влаштувати там теракти із підривом житлових будинків.

Таку думку він висловив на брифінгу представників Сил безпеки та оборони щодо оперативної інформації на фронті російсько-української війни та безпекової ситуації в Україні.

«Враховуючи відсутність у «другої армії світу» будь-якої гуманності, дотримання міжнародних конвенцій, а також патологічну брехню усіх кремлівських політиків та пропагандистів, противник може ухвалити «нєпростиє решенія». Найбільш ймовірно, що під час відступу противник може вдатися до проведення серії терактів із підривом житлових масивів, перетворення тимчасово окупованих територій на випалену землю із завданням критичних збитків інфраструктурі України», - сказав Громов.

Читайте також: Енергоатом оцінює заяви росії про «брудну бомбу» як свідчення підготовки ядерного теракту

Він додав, що враховуючи останні інформаційні вкиди росіян щодо «брудної бомби», не виключається, що загарбники можуть організувати підриви на Запорізькій атомній електростанції з метою виведення її з ладу та провокування локальної техногенної катастрофи, звинувативши в цьому Україну. Навіть прогнозовані російськими військовими наслідки техногенної катастрофи були передбачені з урахуванням західного напрямку вітру та відповідного розповсюдження загроз. А це також вказує на підготовку росіянами чергового злочину проти людяності.

Як повідомлялося, міністр оборони рф сергій шойгу провів телефонні переговори з міністрами оборони Франції Себастьєном Лекорню, Туреччини Хулусі Акаром і Великої Британії Беном Воллесом, під час яких "висловив стурбованість у зв'язку з нібито можливим застосуванням Україною "брудної бомби".

Читайте також: Столтенберг застеріг росію від брехні про «брудну бомбу» в Україні

Президент Володимир Зеленський вважає, що заяви росії про нібито використання Україною "брудної бомби" свідчать про те, що росія вже все підготувала, тому світ має максимально жорстко на це відреагувати.

Очільники зовнішньополітичних відомств США, Франції та Великої Британії виступили зі спільною заявою, засудивши брехливі спроби росії звинуватити Україну в готовності застосувати "брудну бомбу" на власній території й підтвердивши непохитну підтримку України.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба офіційно запропонував МАГАТЕ направити експертів на ядерні об’єкти України, щоб спростувати брехню рф про "брудну бомбу".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-