Столтенберг застеріг росію від брехні про «брудну бомбу» в Україні

Столтенберг застеріг росію від брехні про «брудну бомбу» в Україні

Укрінформ
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг застеріг росію від ескалації під приводом звинувачень України у намірах застосувати «брудну бомбу».

Про це він заявив під час відвідування ударного авіаносця США George H. W. Bush, який бере участь у навчаннях в Адріатичному морі, передає Укрінформ з посиланням на повідомлення та аудіозапис виступу Столтенберга, що оприлюднені на сайті НАТО.

«Зараз росія намагається фальшиво звинуватити Україну у підготовці до використання радіоактивної «брудної бомби» на власній території. Союзники по НАТО відкидають це очевидно фальшиве звинувачення. росія часто звинувачує інших у тому, що вони мають намір робити самі. Ми вже бачили таку тенденцію раніше, від Сирії до України. росія не має використовувати фальшиві приводи для подальшої ескалації. Світ дуже уважно за цим спостерігає», - наголосив Столтенберг.

Керівник НАТО зауважив, що жорстока війна росії проти України вступає у вирішальний момент. На свої провали на полі бою президент путін відповідає посиленням агресії, ударами по цивільному населенню та цивільній енергетичній інфраструктурі, атаками дронів та ракет по житлових районах.

Він нагадав, що протягом минулих днів стало очевидним, що Іран надає росії військову підтримку у її війні проти України. Керівник НАТО назвав таку ситуацію «неприйнятною».

«Жодна країна не повинна допомагати агресору у цій злочинній війні. Я вітаю той факт, що союзники та Європейський Союз застосовують потужні санкції проти Тегерана», - сказав генеральний секретар НАТО.

Читайте також: Пентагон не бачать ознак, що путін готовий застосувати ядерну чи «брудну» бомбу

Столтенберг ще раз підкреслив, що НАТО не є стороною у російській війні проти України, але союзники будуть продовжувати підтримувати фундаментальне право України на самооборону, і робитимуть це так довго, як це буде необхідним.

Читайте також: Гербст: США дуже жорстко відреагують на застосування росією будь-якого виду ядерної зброї

Як повідомлялося, очільники зовнішньополітичних відомств США, Франції та Великої Британії виступили зі спільною заявою, засудивши брехливі спроби росії звинуватити Україну в готовності застосувати "брудну бомбу" на власній території й підтвердивши непохитну підтримку України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-