Підрив Каховської дамби затримає просування ЗСУ приблизно на два тижні — Буданов

Підрив Каховської дамби затримає просування ЗСУ приблизно на два тижні — Буданов

Укрінформ
Якщо рф підірве Каховську дамбу, затримає ЗСУ на два тижні, однак Північнокримський канал і Запорізька атомна електростанція не зможуть функціонувати внаслідок розливу води.

Про це керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив в інтерв'ю "Українській правді", передає Укрінформ.

"Вона (Каховська дамба - ред.) замінована частково, це правда... Скажу так: підрив цієї дамби точно спричинить екологічне лихо, це факт. Просто є інші аспекти. Перше: навіщо це робити – що вони втратять і що отримають? І друге: можна частково підірвати дамбу, а можна повністю. Так от, щоб підірвати її повністю, такі роботи не проведені", - сказав Буданов.

Він уточнив, що мінування проведено частково для часткового руйнування, якщо буде потрібно. Щоб зруйнувати такого рівня конструкцію, потрібні десятки тонн вибухівки, правильно розташованої. "Не можна КаМАЗ десь поруч поставити, це нічого не дасть", - вважає керівник української розвідки.

На думку Буданова, російські загарбники від підриву дамби на Херсонщині більше втратять, ніж здобудуть.

Читайте також: Херсонцям дали поради на випадок підриву росіянами дамби Каховської ГЕС

Адже якщо зруйнувати дамбу повністю, запустивши багато ракет чи заклавши багато вибухівки, відбудеться суцільне затоплення лівобережжя Херсонщини. "Вони втратять навіть теоретично можливість подачі води в Північнокримський канал, в Крим, поки не відбудуємо дамбу, а на це піде дуже багато часу. Це буде нереально зробити. І найцікавіше – вони знищать змогу на існування Запорізької атомної електростанції, тому що цей об'єкт нерозривно з нею пов'язаний. Ну, і звичайно, вони ускладнять нам просування на певний проміжок часу. І це, до речі, не дуже уже й великий проміжок часу, десь близько двох тижнів буде", - сказав Буданов.

Він уточнив, що російські війська будуть змушені відступити прямо до Криму. Буданов вважає, що рф на це не піде."Тож я не думаю, що вони задумали суцільне руйнування. Окрім того, ми не бачимо ознак повного мінування цієї конструкції. Частково дамба замінована. Але треба теж розуміти, що її замінували ще у квітні", - додав він.

Читайте також: Уряд закликає міжнародні організації направити моніторингову місію на Каховську ГЕС

Як повідомляв Укрінформ, керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов заявив, що коли повернеться Крим, Керченський міст перестане існувати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-