Херсонцям дали поради на випадок підриву росіянами дамби Каховської ГЕС

Херсонцям дали поради на випадок підриву росіянами дамби Каховської ГЕС

Список
Укрінформ
Очільниця Херсонської міської військової адміністрації Галина Лугова дала мешканцям міста поради, як діяти у випадку підриву російськими терористичними військами дамби Каховської ГЕС.

Рекомендації оприлюднено у Фейсбуці Херсонської міської ради, передає Укрінформ.

"У разі прориву греблі Каховської ГЕС для території Херсонської міської територіальної громади через 2 години почнеться катастрофічне затоплення. Рівень води в річці Дніпро після прориву може піднятися до 5 м. Максимальний рівень води буде досягнутий через 13 год. 48 хв. Час стояння піка повені - 3 год. 30 хв”, - наголосили у відділі з питань цивільного захисту м. Херсон.

Тому громадян закликають у разі небезпеки вимкнути електроприлади, газові плити, взяти документи, необхідні речі, запас їжі та питної води і прямувати у безпечні райони.

Громадянам, які проживають вздовж берегової лінії річок Дніпро та Кошова, необхідно направлятися у наступні безпечні райони:

  • жителям селища міського типу Антонівка піднятися до вулиць Горького та Антонівської;
  • жителям Дніпровського району піднятися до вулиці Херсонської (в район площі В’ячеслава Чорновола), шосе В’ячеслава Чорновола та вулиці Перекопської;
  • жителям Суворовського району піднятися до вулиць Гімназичної, Соборної та Грецької;
  • жителям Корабельного району, у тому числі Карантинного острова, піднятися до вулиці Качельної (вище площі Корабелів) та вулиці Полтавської;
  • жителям Карантинного острова, у разі неможливості евакуюватися на безпечну територію, піднятися на рівень третього поверху будівель;
  • жителям селища Зимівник піднятися в район міського цвинтаря;
  • жителям селища міського типу Комишани піднятися до вулиці Центральної;
  • жителям селища Приозерного піднятися вище вулиці Білозерської.

Також у військовій адміністрації закликали надавати допомогу хворим людям та людям похилого віку і сповістити сусідів про небезпеку.

"Я щиро сподіваюся, що херсонцям не доведеться користуватися цією пам’яткою. Бережіть себе. Херсон був, є та назавжди буде Україною", - підсумувала Лугова.

Читайте також: Підрив росіянами Каховської ГЕС унеможливить постачання води до Криму на роки – Данілов

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський заявив, що російські загарбники замінували Каховську ГЕС і готують теракт, та закликав направити на гідроелектростанцію міжнародну спостережну місію. В іншому випадку, як зазначив Зеленський, руйнівні екологічні, гуманітарні, техногенні наслідки одного російського теракту можуть стати такими, що його називатимуть "історичною катастрофою".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-