Підрив росіянами Каховської ГЕС унеможливить постачання води до Криму на роки – Данілов

Підрив росіянами Каховської ГЕС унеможливить постачання води до Криму на роки – Данілов

Укрінформ
Підрив росіянами Каховської гідроелектростанції призведе до катастрофи з величезною кількістю людських жертв, а також унеможливить водопостачання до Криму на найближчі роки.

Як передає Укрінформ, про це секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив "24 каналу".

За його словами, РНБО розглядає варіанти такого кроку росіян.

"Тоді взагалі я не можу пояснити, як світ має на це реагувати. Тому що це не лише знищення об'єктів інфраструктури. Це буде катастрофа величезних масштабів із величезною кількістю людських жертв", - сказав Данілов.

Він зазначив, що у цьому випадку у найближчі роки буде неможливим водопостачання Криму, а це питання є важливим для росії.

"Інша справа, що вони можуть знищити агрегати, які там є і які виробляли електроенергію для нашої країни. Це вони можуть зробити, у нас є інформація щодо цих речей", - підкреслив секретар РНБО.

Читайте також: російським військам складно буде «евакуюватися» з Херсонщини – розвідка Британії

Як повідомлялося, російські пропагандистські ЗМІ з посиланням на колаборанта Сальдо поінформували, що начебто на Каховській ГЕС проводять скид води - воду із Каховського водосховища начебто превентивно спрямовують у Північнокримський і Каховський канали, щоб зменшити її скид у Дніпро у випадку пошкодження шлюзів ГЕС.

За словами депутата Херсонської облради Сергія Хланя, заяви про скид води на Каховській ГЕС є черговим нагнітанням ситуації, скидати воду у Північнокримський канал наразі неможливо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-