російським військам складно буде «евакуюватися» з Херсонщини – розвідка Британії

російським військам складно буде «евакуюватися» з Херсонщини – розвідка Британії

Укрінформ
Для евакуації військових та техніки росія, ймовірно, використовуватиме збудований баржевий міст біля Херсона та понтонні переправи.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у короткому зведенні британської військової розвідки, опублікованому у четвер міністерством оборони Великої Британії у Твіттері.

18 жовтня нещодавно призначений командувач російськими військами в Україні генерал сергій суровікін заявив російським ЗМІ, що на Херсонщині «склалася складна ситуація». Він схвалив озвучені раніше плани окупаційної влади щодо евакуації мирного населення.

У британській розвідці вважають, що заява суровікіна, як головнокомандувача, що висвітлює негативні новини про «спецоперацію», є вкрай незвичною.

Ймовірно, це свідчить про те, що російська влада серйозно розглядає масштабне відведення своїх сил із району на захід від річки Дніпро.

«Ключовим завданням будь-якої російської операції з виведення військ буде перевести війська та їхню техніку через річку шириною 1000 метрів у пішому порядку. Оскільки всі постійні мости були серйозно пошкоджені, росія, швидше за все, буде сильно покладатися на тимчасовий баржевий міст, який вона завершила біля Херсона в останні дні, і військові понтонні переправи, які продовжують працювати в кількох місцях», - вважають у розвідці Британії.

Читайте також: росіяни вивозять награбоване майно з Енергодара

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині ворог ввімкнув режим максимальної пропаганди ідей «евакуації» населення з правого на лівий берег Дніпра, це свідчить, що він прийняв для себе факт, що область військові рф вже не утримають.

Раніше перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський закликав голів ОСББ та медиків на тимчасово загарбаній армією рф частині Херсонщини перевірити наявні укриття й підготувати їх до можливого прийому людей, лікарні в Херсоні — до роботи у посиленому режимі. Також депутат Херсонської облради Сергій Хлань заявляв, що жителям Херсонщини потрібні чіткі інструкції, як діяти, якщо ворог вдасться до провокації та завдасть удару по дамбі Каховської ГЕС.

Керівник Херсонської ОВА просить жителів тимчасово окупованої області ігнорувати заклики російських загарбників про так звану евакуацію.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-