Уряд закликає міжнародні організації направити моніторингову місію на Каховську ГЕС

Уряд закликає міжнародні організації направити моніторингову місію на Каховську ГЕС

Укрінформ
Уряд звернувся до міжнародних організацій з проханням організувати міжнародну моніторингову місію на Каховську ГЕС.

Про це під час засідання уряду сказав Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, передає Укрінформ.

"Вчора Президент Володимир Зеленський повідомив, що ми спостерігаємо підготовку російських військ до вчинення чергового теракту на території Херсонщини. Мова про те, що росіяни замінували дамбу й агрегати Каховської ГЕС. Цей теракт може призвести до багатьох тисяч жертв і затоплення десятків населених пунктів. Тому ми звертаємося до ООН, ЄС та інших організацій, аби організувати міжнародну моніторингову місію на Каховську ГЕС. У негайному порядку на станцію мають прибути міжнародні спеціалісти разом з українським персоналом", - наголосив Шмигаль.

Водночас він закликав українців із захопленої Херсонщини та інших небезпечних регіонів негайно виїжджати на неокуповані території України.

За словами прем'єра, уряд, місцева влада та міжнародні гуманітарні організації готові в цьому допомогти.

Читайте також: Україна просить Енергетичне Співтовариство оцінити наслідки можливого підриву Каховської ГЕС

Прем'єр-міністр також зауважив, що очевидним є той факт, що росія продовжить свій терор, і це стосується не лише енергосистеми, але й об’єктів водопостачання та теплопостачання.

"Перебої можливі, а тому всі мають бути готові. Зробити запас технічної та питної води. Мати теплі речі. Батарейки, ліхтарики, павербанки. Все це необхідно в цих умовах", - сказав Шмигаль.

Як повідомлялося, за даними української розвідки, російські загарбники ще у квітні замінували Каховську гідроелектростанцію і тепер проводять роботи з мінування шлюзів та опор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-