Україна просить Енергетичне Співтовариство оцінити наслідки можливого підриву Каховської ГЕС

Україна просить Енергетичне Співтовариство оцінити наслідки можливого підриву Каховської ГЕС

Укрінформ
Віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина закликала секретаріат Енергетичного Співтовариства провести всебічну оцінку наслідків можливого підриву терористичними військами рф Каховської гідроелектростанції.

Про це йшлося під час зустрічі урядовиці з директором Секретаріату Енергетичного Співтовариства Артуром Лорковські та заступником директора Дірком Бушле, повідомляє Укрінформ з посиланням на Офіс Стефанішиної.

«Українська армія продовжує ефективні контрнаступальні дії, повертаючи свої території. росія, не маючи тієї армії, якою лякала весь світ, посилює практики масового терору. Сьогодні потрібно якомога швидше дати міжнародну оцінку наслідків від можливого підриву росією Каховської ГЕС – весь світ має бачити критичність гуманітарної та техногенної катастрофи, яку планує створити кремль», – сказала Стефанішина та зазначила, що ця оцінка має бути використана для запровадження подальших санкцій проти росії та планування енергетичної підтримки України.

Сторони також обговорили координацію допомоги Україні у відновленні енергетичної інфраструктури, яка зазнає масованих ударів з повітря. Лорковські поінформував, що вже зроблено, для налагодження ефективної координації та доставки з країн-членів ЄС матеріалів для відновлення енергетичного сектору.

Читайте також: росіяни замінували Каховську ГЕС ще у квітні – розвідка

Стефанішина подякувала керівництву Секретаріату Енергетичного Співтовариства за вагому підтримку, яку організація разом державами-учасницями надала Україні з початку повномасштабного вторгнення. Зокрема, зазначається, що за сприяння Енергетичного Співтовариства було скоординовано 27 доставок критичного обладнання та матеріалів, загальною вагою близько 500 тонн; ще 21 партія енергетичного обладнання наразі готується до відправлення. Окремо сторони обговорили підтримку ліквідності ринку електроенергії в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленськийзаявив, що російські загарбники замінували Каховську ГЕС і готують теракт. А також закликав направити на гідроелектростанцію міжнародну спостережну місію.

Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк заявив, що російська федерація готує техногенну катастрофу із затопленням території на півдні України, щоб зупинити український контрнаступ.

Читайте також: Питання можливого підриву дамби Каховської ГЕС розглянуть на засіданні Ставки – Данілов

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба поінформував, що Україна працює над тим, щоб донести до росії чіткий сигнал, що навіть підготовка до підриву Каховської ГЕС тягне за собою відповідальність.

Фото: Євроінтеграційний портал

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-