Питання можливого підриву дамби Каховської ГЕС розглянуть на засіданні Ставки – Данілов

Питання можливого підриву дамби Каховської ГЕС розглянуть на засіданні Ставки – Данілов

Укрінформ
Питання можливого підриву дамби Каховської ГЕС російськими загарбниками розглядатимуть на найближчому засіданні Ставки Верховного Головнокомандувача.

Про це повідомив в ефірі всеукраїнського телемарафону Секретар РНБО Олексій Данілов, передає Укрінформ.

«Ми розуміємо, що буде відбуватись при тих чи інших процесах. Це питання буде розглядатись на найближчому засіданні Ставки Верховного Головнокомандувача. Я не буду називати дати і терміни. Але це питання готувалась вже певний період часу, і ми готові до будь-якого розвитку подій», - сказав він.

Читайте також: Президент: Теракт на Каховській ГЕС означатиме застосування зброї масового ураження

Данілов зауважив, що з Каховської ГЕС Україна електроенергію не отримує певний проміжок часу. «Вони там мають своїх представників. Так само як і на Запорізькій станції (ЗАЕС - ред.). Чесно, якщо не дай Боже, вони це зроблять, тоді питання Криму для них ніколи не стояло і не стоїть», - наголосив Данілов.

«Якщо вони підірвуть Каховську дамбу, то питання постачання до Криму закриється раз і назавжди, його відновити буде неможливо в найближчі 5-7 років. Ми сьогодні володіємо інформацією, що там робить ворог. Мова зараз не про електрику, мова про страшні речі, бо це буде катастрофа вселенського масштабу, якщо вони приймуть таке рішення», - сказав Секретар РНБО.

Читайте також: Навіть підготовка до підриву Каховської ГЕС тягне за собою відповідальність - Кулеба

Як повідомлялось. Президент України вчора під час засідання Європейської Ради поінформував європейців про черговий теракт, до якого росія готується на Каховській гідроелектростанції. За наявною інформацією, агрегати й дамба Каховської ГЕС заміновані російськими терористами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-