Навіть підготовка до підриву Каховської ГЕС тягне за собою відповідальність - Кулеба

Навіть підготовка до підриву Каховської ГЕС тягне за собою відповідальність - Кулеба

Укрінформ
Україна вже працює над тим, аби донести до росії чіткий сигнал, що навіть підготовка до підриву Каховської ГЕС тягне за собою відповідальність.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі національного телемарафону «Єдині новини», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми вже працюємо над тим, щоб донести до росії у вигляді дуже конкретних речей простий сигнал, що навіть підготовка - не реалізація, а навіть підготовка - подібного теракту, подібного злочину буде тягнути за собою відповідальність. Тому що підірвати Каховську ГЕС - це все одно, що застосувати зброю масового ураження. Навіть за підготовку такого злочину треба карати, і саме над цим ми працюємо », - сказав Кулеба.

Він зауважив, що подібні загрози, звісно, лякають, але водночас порадив українцям, попри все, залишатися оптимістами, «тому що лише оптимісти виграють війни, а нам цю війну обов’язково треба виграти».

«Якими б страшними не були новини чи чергові плани росії, ми їх теж переживемо, здолаємо і будемо говорити з позиції сильної і впевненої нації», - заявив глава української дипломатії.

Читайте також: Підрив росіянами Каховської ГЕС унеможливить постачання води до Криму на роки – Данілов

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський сьогодні заявив, що російські загарбники замінували Каховську ГЕС і готують теракт, та закликав направити на гідроелектростанцію міжнародну спостережну місію.

Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк заявив, що російська федерація готує техногенну катастрофу із затопленням території на півдні України, щоб зупинити український контрнаступ і перекриття власного відступу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-