росіяни замінували Каховську ГЕС ще у квітні – розвідка

росіяни замінували Каховську ГЕС ще у квітні – розвідка

Укрінформ
російські загарбники ще у квітні замінували Каховську гідроелектростанцію і тепер проводять роботи з мінування шлюзів та опор.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Головне управління розвідки

За інформацією ГУР, росіяни передбачають швидке звільнення українськими Силами оборони правобережної частини Херсонської області та готують серію терактів на цій території. Зокрема під загрозою руйнування опинились дамба Каховського водосховища та агрегати Каховської гідроелектростанції.

“При цьому підрив дамби було сплановано завчасно – основні роботи із замінування проведено ще в квітні. Протягом поточного тижня було додатково проведено мінування шлюзів та опор Каховської ГЄС. На дамбі встановлено 2 військові тентовані “КамАЗи” без водіїв. Обидві машини повністю завантажено ящиками з вибухівкою”, - уточнили в розвідці.

Читайте також: Питання можливого підриву дамби Каховської ГЕС розглянуть на засіданні Ставки – Данілов

№ ГУР впевнені, що "держава терорист свідомо готує теракти, які призведуть до катастрофічних наслідків".

"В разі реалізації цих планів під ударом стихії опиняться десятки українських населених пунктів, в тому числі Херсон. Масштаби екологічної катастрофи в цьому випадку вийдуть далеко за межі України і торкнуться всього Чорноморського регіону”, - підкреслили в українській розвідці.

Читайте також: росія готує техногенну катастрофу - Подоляк про замінування Каховської ГЕС

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський заявив, що російські загарбники замінували Каховську ГЕС і готують теракт та закликав направити на гідроелектростанцію міжнародну спостережну місію.

Фото: ГУР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-