Удар ЗСУ по переправі біля Антонівського мосту: в облраді спростовують загибель цивільних

Удар ЗСУ по переправі біля Антонівського мосту: в облраді спростовують загибель цивільних

Укрінформ
ЗСУ 21 жовтня завдали удару по переправі росіян під Антонівським мостом, проте цивільних жителів, як зазначають російські пропагандисти, у колоні не було.

Про це в Телеграмі повідомив перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський, передає Укрінформ.

«Близько 23:00 години ЗСУ нанесли удар по переправі, яку організували окупанти під Антонівським мостом у Херсоні. За наявною інформацією, цивільних жителів міста у колоні, що рухалася переправою, не було»,– написав Соболевський.

Він уточнив, що, по-перше, діє комендантська година, і люди, починаючи з обідньої пори, намагаються сидіти вдома. Такий «вишкіл» вони мають вже сім місяців, перебуваючи в окупації. По-друге, в комендантську годину містом пересуваються лише ті, кому видано спеціальну дозвільну перепустку, і зрозуміло, що це привілеї колаборантів.

По-третє, є реальні підтверджені дані від місцевих, що під час так званої «евакуації» серед цивільних переправляються на інший берег представники силових структур окупанта. Вони не тільки відрізняються статурою і зовнішністю, а й одягом, з якого навіть не познімали товарні бірки.

«Тож, розмови про обстріл цивільних містян більше схожі на черговий фейк. Наразі всі дані дорозвідуються», – додав заступник голови облради.

Як повідомляли ЗМІ, завдано чергового удару по Антонівському мосту в Херсоні і по переправі, збудованій біля нього російськими загарбниками. Удар завдано 20 жовтня близько 23:00. Пролунало шість вибухів.

Ймовірно, в той час по переправі пересувалася техніка і жива сила росіян, які загарбники активно переміщують на лівобережну частину Херсонської області.

В місцевих пабліках пишуть, що в напрямку посту поїхали сім автомобілів «Швидкої допомоги». Незадовго до цього, 19 жовтня, Антонівський міст і переправу оглянули кримський «гауляйтер» Сергій Аксьонов і заступник голови адміністрації президента Росії Сергій Кірієнко.

Проте загарбники стверджують, що прильоти були по цивільних на переправі. Їх зафіксували о 23:00. Як повідомили росіяни, по Антонівському мосту було шість влучань. При цьому загарбники зазначають, що з 12 пострілів нібито вдалося збити 11 ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-