Польща розраховує на участь багатьох країн Євросоюзу у тренувальній місії для ЗСУ

Польща розраховує на участь багатьох країн Євросоюзу у тренувальній місії для ЗСУ

Укрінформ
Польща чекає на якнайшвидший початок роботи Військової тренувальної місії ЄС для допомоги ЗСУ і розраховує на участь у ній якомога більшої кількості країн.

Про це заявив глава МЗС Польщі Збігнєв Рау, передає Укрінформ з посиланням на Wnp.pl.

“Це важливе рішення для України, для ЄС, також для Польщі. Ми очікуємо на його швидку реалізацію. Я сподіваюся, що якомога більше країн візьме в ній участь. Ми, в Польщі, готові взяти в ній участь як надійний господар”, - заявив Рау.

Як повідомлялося, Рада міністрів ЄС із закордонних справ на засіданні у Люксембурзі 17 жовтня ухвалила формальне рішення про започаткування Військової тренувальної місії ЄС для допомоги Збройним силам України (EUMAM Ukraine). EUMAM Ukraine забезпечуватиме особисте, колективне та спеціалізоване тренування для ЗСУ, включаючи Сили територіальної оборони, здійснюватиме координацію та синхронізацію зусиль країн-членів щодо тренування українського персоналу. EUMAM Ukraine діятиме на території кількох європейських держав, її оперативний штаб, який координуватиме діяльність місії на стратегічному рівні, розташовуватиметься у приміщенні Європейської служби зовнішніх дій у Брюсселі. Командуватиме місією віцеадмірал Ерве Бліжон (Франція), який очолює департамент військового планування та виконання в межах ЄСЗД.

Читайте також: Нідерланди приєднаються до тренувань українських військових

Мандат місії розрахований на два роки, передбачений обсяг фінансування 106,7 млн євро. EUMAM Ukraine також забезпечить координацію між країнами-членами ЄС у здійсненні заходів з підтримки України на двосторонньому рівні, їх координацію з іншими міжнародними партнерами. Місія буде відкритою для участі третіх країн.

Командування місії розташовуватиметься в Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-