ЄС започаткував військову тренувальну місію для України

ЄС започаткував військову тренувальну місію для України

Укрінформ
Рада міністрів ЄС із закордонних справ на засіданні у Люксембурзі ухвалила формальне рішення про започаткування Військової тренувальної місії ЄС для допомоги Збройним силам України.

Про це повідомляється на сайті Європейської ради, передає Укрінформ.

«Рада ЄС сьогодні погодилася започаткувати Військову допоміжну місію з підтримки України (EUMAM Ukraine). Метою місії є внесок у розвиток військових спроможностей Збройних сил України для ефективного проведення військових операцій, що дасть змогу Україні захищати свою територіальну цілісність в межах міжнародно визнаних кордонів, ефективно здійснювати свій суверенітет і захищати цивільне населення», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що EUMAM Ukraine забезпечуватиме особисте, колективне та спеціалізоване тренування для ЗСУ, включаючи Сили територіальної оборони, здійснюватиме координацію та синхронізацію зусиль країн-членів щодо тренування українського персоналу.

Читайте також: Генштаб показав навчання українських військових у Британії

«Сьогодні ми зробили ще один крок для того, щоб допомогти Україні оборонятися від протиправної російської агресії. Військова допоміжна місія ЄС буде здійснювати тренування Збройних сл України, щоб вони могли продовжувати свою мужню боротьбу. EUMAM є не лише тренувальною місією, вона є чітким свідченням того, що ЄС буде стояти поряд з Україною так довго, як це буде необхідним», - заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель.

EUMAM Ukraine діятиме на території кількох європейських держав, її оперативний штаб, який координуватиме діяльність місії на стратегічному рівні, розташовуватиметься у приміщенні Європейської служби зовнішніх дій у Брюсселі. Командуватиме місією віцеадмірал Ерве Бліжон (Франція), який очолює департамент військового планування та виконання в межах ЄСЗД.

Мандат місії розрахований на два роки, передбачени обсяг фінансування 106,7 мільйона євро. EUMAM Ukraine також забезпечить координацію між країнами-членами ЄС у здійсненні заходів з підтримки України на двосторонньому рівні, їх координацію з іншими міжнародними партнерами. Місія буде відкритою для участі третіх країн.

Як повідомлялося, на засіданні Європейської ради у червні лідери країн ЄС доручили Раді ЄС опрацювати збільшення військової допомоги Україні, включаючи виділення чергового траншу фінансової допомоги для закупівлі зброї у межах Європейського фонду миру та організацію Військової тренувальної місії ЄС для підготовки військовослужбовців і командної ланки ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-