Генштаб показав навчання українських військових у Британії

Генштаб показав навчання українських військових у Британії

Фото, відео
Укрінформ
У Великій Британії триває підготовка військовослужбовців Збройних сил України.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб України повідомляє у Фейсбуці.

“Триває підготовка військовослужбовців ЗСУ у Великій Британії у рамках операції INTERFLEX, започаткованої урядом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії, яка є одним із яскравих та дієвих прикладів міжнародної підтримки України. У ході її реалізації заплановано підготувати близько 10 тисяч українських військовослужбовців”, - ідеться у повідомленні.

Тренування проводяться на об’єктах навчально-матеріальної бази Збройних сил Великої Британії. До проведення занять залучені як інструктори Королівської армії, так і Збройних сил Данії, Канади, Нідерландів, Фінляндії, Нової Зеландії та України.

Сполучене Королівство запропонувало навчити до 10 тисяч українських військовослужбовців бойовим навичкам, щоб допомогти їм підтримувати героїчну оборону перед лицем одних із найзапекліших бойових дій у Європі за останні десятиліття, підкреслили у Генштабі.

Програма є частиною постійного зобов’язання Британії підтримувати Україну в її боротьбі проти неспровокованого вторгнення росії, і наразі становить понад 2,3 млрд фунтів стерлінгів військової допомоги та включає понад 5 тисяч легких протитанкових засобів нового покоління NLAW (Next Generation Light Anti-tank Weapon) та реактивних систем залпового вогню M270.

Читайте також: У Британії вже пройшли підготовку майже 5 тисяч українських військових - Генштаб

“Близько 1050 британських військовослужбовців буде задіяно під час виконання програми, яка проходитиме на об’єктах Міністерства оборони на північному заході, південному заході та південному сході Сполученого Королівства. Кожен курс триватиме кілька тижнів і проводитиметься підрозділами 11-ї бригади сприяння силам безпеки”, - нагадали у Генштабі.

Підготовка дасть новобранцям-добровольцям з невеликим військовим досвідом або без нього навички для ефективного ведення бойових дій на передовій. Базуючись на базовій підготовці солдатів у Великій Британії, курс охоплює поводження зі зброєю, першу допомогу на полі бою, польову техніку, тактику патрулювання та право збройних конфліктів.

Уряд Сполученого Королівства оперативно закупив автомати АК для програми навчання, тобто українські солдати зможуть тренуватися зі зброєю, яку вони використовуватимуть на передовій.

У Великій Британії триває підготовка українських військовослужбовців / Фото: INTERFLEX

Британія також надала одяг та спорядження для підтримки українських воїнів у їхньому навчанні та поверненні додому.

“Сполучене Королівство має довгу історію підтримки українських військовослужбовців у рамках операції ORBITAL, під час якої з 2015 по 2022 рік було підготовлено 22 тисячі українців. Нова програма спиратиметься на цей успіх і продемонструє незмінне лідерство Сполученого Королівства у відповіді на військові вимоги України з розвитком війни”, - зазначили у Генштабі.

Як повідомляв Укрінформ, прем’єр-міністр Великої Бритнії Ліз Трасс 25 вересня  наголосила, що країнам Заходу не слід зважати на “брязкання путіним зброєю та його фіктивні погрози”, натомість необхідно й надалі запроваджувати санкції проти росії та підтримувати українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-