Нідерланди приєднаються до тренувань українських військових

Нідерланди приєднаються до тренувань українських військових

Укрінформ
Нідерланди приєдналися до ініціативи INTERFLEX - тренування українських військових у Великій Британії.

Про це повідомила міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен у інтерв’ю АрміяInform, передає Укрінформ.

«Основні аспекти військової підтримки Нідерландів: постачання систем озброєння, тренування українських військових і забезпечення продовольством. Загалом ми не розголошуємо жодної конкретики щодо поставок. Винятком є гаубиці, зенітні ракети та тренування у Великій Британії», - сказала Оллонгрен.

Вона підкреслила, що для продовження боротьби України найважливіше значення мають не тільки постачання військових боєприпасів, а й навчання та тренування військ.

«Ми приєдналися до ініціативи одного з наших найбільш цінних партнерів — тренування українських військових у Великій Британії. Операція INTERFLEX — це унікальна багатонаціональна тренувальна програма, створена у Великій Британії, після завершення якої ви отримуєте підготовлених солдатів впродовж року. Міжнародна за своїм змістом із самого початку, операція INTERFLEX підтримується не лише Нідерландами, а й Канадою, Швецією, Норвегією, Данією, Австралією, Новою Зеландією та Фінляндією», - пояснила міністр оборони Нідерландів.

Також вона додала, що Європейський Союз вирішив розпочати програму EUMAM, яка забезпечуватиме тренування українських військових у Польщі та Німеччині, і Нідерланди також візьмуть участь у цій програмі.

Читайте також: У навчаннях НАТО із ядерного стримування візьмуть участь 14 країн

Як повідомляв Укрінформ, Президент Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Тіні Кокс переконаний, що рішення ПАРЄ визнати чинний російський режим терористичним буде почуте в інших міжнародних організаціях.

Фото: Твітер Netherlands at NATO

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-