Президентка Єврокомісії та прем’єрка Естонії засудили ракетну атаку рф проти України

Президентка Єврокомісії та прем’єрка Естонії засудили ракетну атаку рф проти України

Відео
Укрінформ
Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн та прем’єр-міністр Естонії Кая Каллас засудили масовану ракетну атаку рф на міста України і заявили, що винні будуть притягнуті до відповідальності.

Про це фон дер Ляєн та Каллас заявили у Нарві, де, зокрема, обговорюють шляхи посилення охорони зовнішніх кордонів ЄС, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я глибоко шокована ударами росії по Києву та інших містах України цього ранку. росія показала, за що виступає, - це терор і жорстокість. Винні у цьому мають бути притягнуті до відповідальності. Ми скорбимо за жертвами. Моє серце сповнене співчуття до наших українських друзів. Я знаю, що це не залякає українців, які знають – ми стоятимемо на вашому боці так довго, як це буде необхідно», - наголосила президент Єврокомісії.

Читайте також: Унаслідок ракетної атаки загинули 14 осіб, близько 100 травмовані

Своєю чергою очільниця естонського уряду наголосила на необхідності цілеспрямованої допомоги з боку країн ЄС із захисту українського неба.

«Ми зараз стоїмо на східному кордоні Європейського Союзу. За нами – вже територія росії. Але ми посилаємо чіткий месидж для українців: ми підтримуємо вас усіма можливими способами. Що ми маємо зробити - це забезпечити поставки (засобів) повітряної оборони від країн-союзниць, щоб українці могли захистити свої міста, цивільне населення. Оскільки росія очевидно вдається до ескалації з метою завдати шкоди саме цивільним... Ми - разом з Україною», - заявила Каллас.

Читайте також: Ракетна атака на Україну: конвульсії ворога – від розуміння програшу у війні

Як повідомлялося, 10 жовтня росія здійснила масовану ракетну атаку на територію України. Внаслідок обстрілів, за останніми даними, загинуло 11 осіб і травмовано 64 людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-