Євросоюз матиме великі проблеми з росіянами, які тікають від мобілізації - Данілов

Євросоюз матиме великі проблеми з росіянами, які тікають від мобілізації - Данілов

Укрінформ
Країни ЄС, які мають намір приймати у себе російських чоловіків, що тікають від мобілізації, будуть мати великі проблеми.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» заявив секретар РНБО Олексій Данілов.

«Я хочу зауважити дуже просту і доволі цікаву річ: ви пам’ятаєте виступ лаврова, коли він казав, що вони захищають не росіян, вони захищають російськомовних. Так от, ці російськомовні не будуть вчити ні німецьку, ні казахську чи якусь іншу мову. Вони (країни ЄС – ред.) через певний час будуть мати великі проблеми з цими людьми, які на сьогодні тікають від тої біди, яка є на території рф. Звичайно, якщо б ті 420 тисяч, які сьогодні втекли з рф стали б на захист своїх прав і почали їх відстоювати врешті решт, в першу чергу право на життя, може була б інша ситуація», - наголосив Данілов.

Він нагадав, що коли почалася війна в Україні, на західних кордонах стояли черги з жінок і дітей, які шукали прихисток від бомбардувань і обстрілів, а з російської федерації, на території якої немає бойових дій, тікають чоловіки. У цьому велика різниця між Україною і росією, вважає секретар РНБО.

Читайте також: Верещук закликала країни Балтії та Грузію допомогти кримським татарам втекти від мобілізації

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. В Україні запроваджено воєнний стан, оголошено загальну мобілізацію, країна дає відсіч загарбникам.

Також Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Читайте також: У росії діє заборона на переїзд навіть із сільської місцевості - перехоплення ГУР

21 вересня президент росії володимир путін оголосив часткову мобілізацію, після чого активісти та опозиціонери почали закликати влаштовувати акції протесту. міністр оборони рф Сергій Шойгу повідомив, що в рамках часткової мобілізації будуть призвані 300 тисяч резервістів.

30 вересня президент росії володимир путін підписав документи про "приєднання" до складу рф маріонеткових утворень «днр», «лнр», а також захоплених російською армією територій Херсонської та Запорізької областей України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-