США щотижня передають Україні зброю на суму від пів до мільярда доларів - ексглава ЦРУ

США щотижня передають Україні зброю на суму від пів до мільярда доларів - ексглава ЦРУ

Відео
Укрінформ
Штати щотижня передають нашій державі зброю на суму від пів до мільярда доларів.

Про це розповів в інтерв'ю 24 каналу колишній директор ЦРУ Девід Петреус, передає Укрінформ.

За його словами, США постачають Україні снаряди до артилерії та танків, високоточну зброю та багато іншого.

"Як я вже казав, з боку США – це фантастична сума у 15,1 мільярда доларів, з боку інших країн – мільярди доларів, і майже всі східноєвропейські країни повіддавали вам своє озброєння, яким ви могли користуватися вже і зараз" – заявив Петреус.

Читайте також: Білий дім оголосив про новий пакет зі зброєю для України на $1,1 мільярда

Мова йде про озброєння колишнього Варшавського блоку, танки та бойові машини, те саме і з бойовими гелікоптерами, які США мали передати Афганістану, але віддали Україні.

Петреус зазначив, що передача зброї відбувалася не завжди публічно – з міркувань безпеки. США постачають Україні величезну кількість снарядів до важкої артилерії, артилерійські тягачі і відповідну техніку, а також MLRS і боєприпаси до них.

Читайте також: У Пентагоні створять окремий департамент для військової підтримки України

Колишній директор ЦРУ наголосив, що зараз ні в кого не повинно виникати сумнівів, що США і далі будуть надавати усебічну підтримку Україні по лінії озброєння.

"Ми щотижня відправляємо вам військових товарів на суму від пів мільярда до мільярда доларів. І це з початку активних бойових дій. І в деяких випадках ми віддали вам все, що й самі мали – наприклад, дрони-камікадзе, та деякі інші речі. Ми зараз активізуємо наш власний ВПК, щоб він виробляв більше озброєнь, але знову ж таки, оця сума в 15,1 мільярда доларів вона є просто екстраординарною", – підкреслив Петреус.

Читайте також: Сенатор Грем: Наступні пакети американської допомоги Україні мають включати танки

Як повідомляв Укрінформ, у четвер Сенат США ухвалив законопроєкт про короткострокове державне фінансування, який передбачає, в тому числі допомогу для України у сферах безпеки й економіки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-