Білий дім оголосив про новий пакет зі зброєю для України на $1,1 мільярда

Білий дім оголосив про новий пакет зі зброєю для України на $1,1 мільярда

Укрінформ
Уряд Сполучених Штатів офіційно оголосив про виділення нового пакету оборонної допомоги для України сумою на $1,1 млрд, який включатиме додаткові системи HIMARS, а також іншу зброю і техніку.

Про це заявила в середу під час брифінгу в Вашингтоні речниця Білого дому Карін Жан-П’єр, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні Сполучені Штати оголошують додатковий пакет сумою $1,1 млрд зі зброєю і обладнанням для України в рамках Ініціативи сприяння безпеці в Україні", - зауважила Жан-П'єр.

Читайте також: Штати готують нову партію боєприпасів для відправки до України

Вона уточнила, що допомога включатиме надання 18 нових високомобільних артилерійських ракетних систем типу HIMARS, «які Україна так ефективно застосовує на полі бою». Крім того, США поставлять сотні броньованих транспортерів, радарів та систем протидії дронам.

«Ми продовжимо стояти поруч з українським народом та забезпечувати їх оборонною підтримкою, якої вони потребують для свого захисту – стільки, скільки буде потрібно», - наголосила речниця Білого дому.

Як повідомляв Укрінформ, на розгляді в Конгресі США перебуває законопроєкт, який включає $12,3 млрд військової й економічної допомоги Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-