росія провалила свою «спецоперацію» в Україні - польський генерал

росія провалила свою «спецоперацію» в Україні - польський генерал

Укрінформ
росія провалила cвою так звану спеціальну воєнну операцію в Україні. Свідченням цього є намагання москви нашвидкуруч провести так звані референдуми на частково окупованих територіях без виходу на їхні адміністративні межі.

Про це в інтерв’ю Укрінформу заявив польський генерал, колишній заступник міністра оборони Польщі Вальдемар Скшипчак.

“Усі цілі так званої спеціальної воєнної операції, яку росіяни здійснюють в Україні, провалено. росіяни не досягли жодної з них. Це по-перше. По-друге, цими прискореними “референдумами” росія, фактично, визнає свою поразку в цій війні. росіяни намагаються провести якісь квазіреферендуми, не вийшовши повністю на адміністративні межі областей”, - заявив генерал.

Він висловив припущення, що бюлетені цих “референдумів” уже, напевно, надруковані й заповнені, а результати вже написані у москві.

Читайте також: Усі центри підготовки до «референдумів» росіяни облаштовують у багатолюдних місцях – розвідка

“Світу оголосять ці результати, яких не було, їх навіть визнають, наприклад, Північна Корея чи Іран. Тому це – політичний фарс, а не реальна політика. Цивілізований світ не визнає цих “референдумів”, - висловив переконання експерт.

Скшипчак зауважив, що, аби підкреслити нелегітимність цих “референдумів”, Президент України Володимир Зеленський може теж оголосити, що Київ уже провів на цих територіях свої плебісцити, які переконливо засвідчили, що ці регіони однозначно хочуть бути у складі України.

“Звісно, ця декларація буде варта стільки ж, як і заява путіна, але вона висміюватиме путіна і його “референдуми”. путін і його оточення живуть у паралельній реальності: вони бавляться в ізольованій від дорослих дитячій кімнаті”,- підкреслив колишній заступник глави міноборони Польщі.

Читайте також: У Маріуполі «влада» терміново шукає людей для проведення «референдуму», але марно

Як повідомлялося, 20 вересня ватажки "л/днр" та колаборанти на захоплених росією територіях Херсонської і Запорізької областей оголосили "референдуми про приєднання до росії" та призначили їх на 23-27 вересня. Лідери західних країн вже заявили, що будь-які російські фіктивні “референдуми” в Україні будуть нелегітимними. Водночас президент рф володимир путін 21 вересня сказав, що росія визнає результати «референдумів».

Тим часом результати соціологічного дослідження, проведеного у серпні 2022 року компанією Active Group, свідчать, що на тимчасово окупованих територіях України переважна більшість респондентів впевнені, що їхня область має бути невіддільною частиною України, а їх добробут і безпека значно погіршилися з моменту окупації. Зокрема, майже 73% респондентів вважають абсолютно необґрунтованими територіальні претензії рф на їх область. Також 82% опитаних на тимчасово окупованих територіях України відповіли, що не підуть на референдум, якщо російська федерація проводитиме його у їх місті.

Держави «Групи семи» (G7) вже підтвердили, що не визнають псевдореферендумів про приєднання окупованих росією територій України, які рф планує провести з 23 по 27 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-