У Маріуполі «влада» терміново шукає людей для проведення «референдуму», але марно

У Маріуполі «влада» терміново шукає людей для проведення «референдуму», але марно

Укрінформ
У Маріуполі самопроголошена «влада» терміново шукає людей за 100 тис. руб. зарплати для проведення псевдореферендуму, але поки їх немає. Військових розміщують у школах для забезпечення охорони «референдуму».

Як передає Укрінформ, про це 22 вересня у Телеграмі повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

«Підготовка до псевдореферендуму в Маріуполі. Що відомо на зараз. Комісії не сформовані. Окупаційні адміністрації в терміновому порядку шукають людей, які можуть бути залучені. Обдзвонюють всіх членів виборчих комісій при Україні всіх рівнів. Пропонують заробітну платню 100 тис. рублів. Але поки людей немає… Зі шкіл виселяють дітей. По школах розмістились російські військові у великій кількості нібито для забезпечення охорони «референдуму», - написав Андрющенко.

Він зазначив, що для проведення псевдореферендуму один з базових центрів знаходиться по вулиці Апатова, 9. Місцевій «владі» загарбники надали завдання до 21:00 сьогодні наповнити комісії та забезпечити їх навчання в головному офісі окупантів по вул. Громової, 63.

Читайте також: У Маріуполі учасник спротиву розгорнув український прапор на честь звільнення захисників

«Бюлетені ще не завезено, але наче вже в дорозі. Попередньо маріупольці без фільтрації до «референдуму» не допускаються. Таке собі волевиявлення», - додав радник мера.

Як повідомлялося, 20 вересня ватажки "л/днр" та колаборанти на захоплених росією територіях Херсонської і Запорізької областей оголосили "референдуми про приєднання до росії" та призначили їх на 23-27 вересня.

Міністерство закордонних справ України заявило, що "референдуми" не матимуть жодних юридичних наслідків, і закликало міжнародних партнерів рішуче засудити намір росії провести протиправне голосування, запровадити нові санкції та визнати її державою-спонсором тероризму.

Лідери західних країн вже заявили, що результати фейкових референдумів не визнають.

Читайте також: Маріупольців закликають не йти на псевдореферендуми - про свободу вибору не йдеться

Водночас президент рф путін 21 вересня сказав, що росія визнає результати «референдумів».

Тим часом результати соціологічного дослідження, проведеного у серпні 2022 року компанією Active Group, свідчать, що на тимчасово захоплених територіях України переважна більшість респондентів впевнені, що їхня область має бути невід'ємною частиною України, а їх добробут і безпека значно погіршилися з моменту тимчасового захоплення.

Зокрема, майже 73% респондентів вважають абсолютно необґрунтованими територіальні претензії рф на їх область. Також 82% опитаних на тимчасово захоплених територіях України відповіли, що не підуть на референдум, якщо російська федерація проводитиме його у їхньому місті.

Фото: Петро Андрющенко, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-