У Маріуполі учасник спротиву розгорнув український прапор на честь звільнення захисників

У Маріуполі учасник спротиву розгорнув український прапор на честь звільнення захисників

Фото
Укрінформ
У тимчасово захопленому Маріуполі учасник спротиву на честь звільнення полонених «азовців» сфотографувався на фоні зруйнованого моста з розгорнутим національним прапором України.

Як передає Укрінформ, відповідну фотографію оприлюднив у Телеграмі радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко.

«Маріуполь. Спротив на честь звільнення Гарнізону Маріуполя розгорнув Український прапор! Маріуполь радіє поверненню своїх Героїв на українську землю. Навіть, в окупації!», - написав Андрющенко під опублікованою фотографією.

Як повідомлялося, 21 вересня в результаті обміну вдалося повернути з російського полону понад 200 українських захисників, а також 10 іноземців. російській стороні повернули підозрюваного у державній зраді України Віктора Медведчука та ще 55 військових рф. Серед повернутих – бійці Гарнізону Маріуполя, українські військові з «Азовсталі».

Читайте також: У Маріуполі учасник спротиву сфотографувався з написом «Ні референдуму!»

Агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Жителі міста чинять спротив «владі» - розповсюджують наліпки та листівки з українською символікою. А в День Незалежності України, 24 серпня, рух опору підняв у тимчасово захопленому росіянами Маріуполі прапор України.

Останнім часом в Маріуполі символом спротиву стала українська літера «Ї», яку малюють у різних куточках міста. Загарбники оголосили полювання на Групу спротиву після масової появи букви «Ї». Також учасники спротиву розклеїли по місту паперові листівки з написом «Маріуполь - це Україна».

Читайте також: У Маріуполі самопроголошена «влада» розпочала операцію з посилення режиму, є перші затримані

14 вересня в Інтернеті з’явилося відео, як у центрі вечірнього Маріуполя люди заспівали Гімн України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-