У Маріуполі учасник спротиву сфотографувався з написом «Ні референдуму!»

У Маріуполі учасник спротиву сфотографувався з написом «Ні референдуму!»

Укрінформ
У захопленому Маріуполі учасник спротиву сфотографувався на фоні згорілої багатоповерхівки з написом на папері у руках «Ні референдуму!».

Як передає Укрінформ, відповідну фотографію оприлюднила в Телеграмі Маріупольська міська рада.

«Маріупольський «Ні референдуму»! Навіть в окупації маріупольці нагадують, що Маріуполь – це Україна! Незламні та Нескорені!», - йдеться у дописі під фото.

Як повідомляв Укрінформ, голова держдуми рф в'ячеслав володін раніше виступив за прийняття тимчасово захоплених територій Донецької та Луганської областей України до складу росії.

Міністерство закордонних справ України заявило, що "референдуми" не матимуть жодних юридичних наслідків.

Читайте також: У Маріуполі загарбники заарештували підлітків, які співали Гімн України

Голова Офісу Президента Андрій Єрмак назвав погрози провести «референдуми» на тимчасово захоплених територіях України "наївним шантажем" і зазначив, що вони свідчать про страх розгрому рф.

Агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Жителі міста чинять спротив «владі» - розповсюджують наліпки та листівки з українською символікою. А в День Незалежності України, 24 серпня, рух опору підняв у тимчасово захопленому росіянами Маріуполі прапор України.

Останнім часом в Маріуполі символом спротиву стала українська літера «Ї», яку малюють у різних куточках міста. Загарбники оголосили полювання на Групу спротиву після масової появи букви «Ї». Також учасники спротиву розклеїли по місту паперові листівки з написом «Маріуполь - це Україна».

14 вересня в Інтернеті з’явилося відео, як у центрі вечірнього Маріуполя якісь люди заспівали Гімн України.

Фото: Маріупольська міськрада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-