У Маріуполі самопроголошена «влада» розпочала операцію з посилення режиму, є перші затримані

У Маріуполі самопроголошена «влада» розпочала операцію з посилення режиму, є перші затримані

Укрінформ
У тимчасово захопленому російськими військовими Маріуполі самопроголошена «влада» розпочала комплексну операцію з посилення режиму, повідомляють про перші арешти активних мешканців міста.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі заявив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

«Окупаційна влада розпочала комплексну операцію з посилення режиму. По місту стрімке зростання патрулів у складі комендатури, російських військових та поліції окупантів. Мобільні блокпости. Масові перевірки документів у чоловіків…Повідомляють про перші арешти, зокрема встановлено та заарештовано (читай кинуто «на підвал») автора відео з бунтоммешканців Лівобережжя», - зазначив Андрющенко.

Він додав, що одночасно боти по міських пабліках масово поширюють інформацію про старт мобілізації в місті.

За інформацією своїх джерел радник мера визначив, який комплекс цілей одночасно переслідують загарбники – це боротьба з суспільними незадоволеннями та соціальними бунтами шляхом створення атмосфери страху; виявлення та примусова мобілізація мешканців Донецька та інших міст, окупованих до 2022 року, які масово шукають укриття в Маріуполі та районі; привчання маріупольців до думки про невідворотність мобілізації, старт якої, відповідно до доручення пушиліна (ватажок «днр» - ред.), має початись на початку жовтня та посилення контрпартизанських заходів.

Читайте також: У Маріуполі загарбники продовжують зносити будівлі

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване російськими обстрілами. Знищені та зруйновані підприємства, міська комунальна інфраструктура, школи, дитсадки, лікарні, житлові будинки.

Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя та створюють картинку «відновлення життя міста». Містяни чинять спротив «владі» - розповсюджують по місту наліпки та листівки з українською символікою. А в День Незалежності України, 24 серпня, рух опору підняв Прапор України.

Читайте також: росіяни перетворили на руїни найстарішу школу Маріуполя

У Маріуполі українська літера «Ї» стала символом спротиву, її малюють у різних куточках міста. Люди виходять на стихійні мітинги через відсутність води та світла у будинках.

Фото: Телеграм Петра Андрющенка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-