росіяни перетворили на руїни найстарішу школу Маріуполя

росіяни перетворили на руїни найстарішу школу Маріуполя

Відео
Укрінформ
Маріупольська міська рада показала, на які руїни перетворили російські загарбники найстарішу школу міста.

Відповідне відео вона опублікували на своєму Телеграм-каналі, передає Укрінформ.

На кадрах - вщент зруйнована школа, проте по залишках зруйнованого будинку видно, що будівля школи мала свою історичну, унікальну архітектуру. Ця школа існувала ще з початку XX сторіччя та мала свій музей історії цього освітнього закладу.

«На відео можна побачити, як виглядає найстаріша школа Маріуполя – школа №1. Окупанти перетворили навчальний заклад на руїни. І це у самому центрі міста», - йдеться у дописі під відео.

У міськраді підкреслили, що Маріуполь робив усе, щоб діти отримували якісні знання у комфортних умовах, школи поступово оновлювалися.

«Ми знаємо, що діти – це наше майбутнє. Для росіян наші діти нічого не варті. Їм все одно на майбутнє нашого міста. Ми для них - це лише дешева робоча сила та «гарматне м’ясо». І відео зі знищеним навчальним закладом яскраво це демонструє», - заявили у міській раді.

Як повідомлялося, у Маріуполі замість гучно анонсованих загарбниками 16 шкіл 1 вересня відкрили п’ять. Місто наразі залишається наднебезпечним, бо міни лежать просто посеред вулиць, якими діти мають ходити в школу щодня. Самопроголошена «влада» запустила один шкільний автобус на декілька сотень дітей, тому постійно утворюється черга і тиснява.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-