Веніславський: 300 тисяч мобілізованих - велика цифра навіть для багатомільйонної росії

Веніславський: 300 тисяч мобілізованих - велика цифра навіть для багатомільйонної росії

Укрінформ
300 тисяч мобілізованих - значна цифра навіть для багатомільйонної росії, але ця кількість не створює небезпек для України.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ заявив представник Президента України у Верховній Раді Федір Веніславський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я думаю, що часткова мобілізація у росії пов’язана насамперед з успіхами ЗСУ. Їхнє головне розвідувальне управління, на превеликий жаль, має достатньо своїх агентів в Україні, і в рф розуміють подальші кроки наших Збройних сил. Щоб не допустити успішних дій ЗСУ, вони намагаються щось протиставити. Але об’єктивно ця часткова мобілізація не приведе одразу до якогось ефекту, бо й для самої процедури мобілізації треба достатньо тривалий час», - сказав Веніславський.

Він зазначив, що для збройних сил потрібно кілька тижнів, щоб мобілізованих розподілити по військових частинах, провести навчання, бойове злагодження.

Читайте також: Заяви путіна у цивілізованому світі ніхто всерйоз не сприймає – Веніславський

«Якщо, звісно, вони не планують їх використати як гарматне м’ясо, кинувши у бій без навчання. Але і перший, і другий варіант для України небезпеки за собою не тягне. Заплановані 300 тисяч мобілізованих - це велика цифра навіть для багатомільйонної росії. І це є дуже болючим фактором, який змушує росіян подумати про своє майбутнє. Я не бачу ніяких небезпек для України від жодних цифр, що б зараз не робила росія, але зупинити дію Збройних сил України вони вже не зможуть», - вважає представник Президента України у парламенті.

Він нагадав, що на відміну від російських загарбників, і Президент, і Верховна рада України 24 лютого зранку визнали, що йде повномасштабна війна, і оголосили повну мобілізацію в Україні, яка призвела до мобілізації близько 700 тисяч військовослужбовців до ЗСУ.

«Цієї кількості сьогодні достатньо, щоб адекватно реагувати на будь-які загрози, в тому числі і з урахуванням збільшення кількості збройних сил рф на території України», - зазначив Веніславський.

Читайте також: Пропаганда з «референдумами» розрахована на внутрішню російську аудиторію – Веніславський

На його думку, наразі немає якихось ризиків, щоб очікувати негативного розвитку ситуації на українсько-російському фронті, а відтак нема потреби якихось дзеркальних симетричних дій з боку України.

Як повідомляв Укрінформ, путін оголосив часткову мобілізацію і вдався до ядерного шантажу, щоб якось мінімізувати негативи і показати якісь здобутки в очах своїх громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-