Заяви путіна у цивілізованому світі ніхто всерйоз не сприймає – Веніславський

Заяви путіна у цивілізованому світі ніхто всерйоз не сприймає – Веніславський

Укрінформ
путін оголосив часткову мобілізацію і вдався до ядерного шантажу, щоб якось мінімізувати негативи і показати хоч якісь здобутки своїм громадянам.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ заявив представник Президента України у Верховній Раді України Федір Веніславський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Рішення президента країни-агресора про часткову мобілізацію для нас не було несподіванкою. Про вимушеність такого кроку я говорив ще в червні. У мене не було сумніву, що після успішних контрнаступальних дій ЗСУ росія змушена буде оголосити мобілізацію або повну, або часткову. Іншого варіанту в них просто немає. Тому що за весь цей час, що вони ведуть терористичну війну проти України, вони й так вичерпали всі можливі ресурси прихованої мобілізації», - сказав Веніславський.

На його думку, всі матеріально зацікавлені або ідеологічно зазомбовані, кого у росії можна було якимось чином залучити до війни проти України, вже залучені.

За даними Головного управління розвідки ЗСУ російська федерація почала з літа відчувати дуже гостро брак в особовому складі та у поповненні втрат.

Читайте також: Берлін і надалі постачатиме Україні зброю попри путінські заяви - глава Бундесверу

«Після успішного контрнаступу ЗСУ на Харківщині путін зрозумів, я думаю, всю катастрофічність наслідків, які чекають рф. І для того, щоб якимось чином мінімізувати негативи і показати якісь здобутки в очах своїх громадян, він оголосив цю часткову мобілізацію, черговий раз вдався до ядерного шантажу і анонсував, що буде проведена анексія тимчасово окупованих територій України. Але жодні ці заяви путіна в сучасному цивілізованому світі ніхто всерйоз не сприймає», - наголосив представник Президента України у Верховній Раді.

Він висловив переконання, що мобілізація дасть ті наслідки, які ми вже спостерігаємо в містах росії — ще несміливий, але протестний рух. Адже одна справа сидіти на дивані й обговорювати дії військових десь далеко, а інша справа - коли повістка прийшла твоєму чоловікові, брату, сину йти на війну.

Читайте також: російське командування планує продовжувати війну числом, а не вмінням - Забродський

Веніславський підкреслив, що через оголошення мобілізації у росії весь світ зрозумів, що не можна вести перемовини з путіним, бо вони не працюють.

«Гадаю, що синергія зусиль наших західних партнерів - це буде подальша підтримка України. Також буде посилення санкційного тиску на рф. Про це вже заявили багато західних лідерів», - додав Веніславський.

Як повідомляв Укрінформ, президент росії володимир путін підписав указ про часткову мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-