Берлін і надалі постачатиме Україні зброю попри путінські заяви - глава Бундесверу

Берлін і надалі постачатиме Україні зброю попри путінські заяви - глава Бундесверу

Укрінформ
Нові «ініціативи» путіна мають результатом ще більшу підтримку України з боку Європи, в тому числі й за допомогою постачання військової техніки.

Про це заявила міністр оборони ФРН Крістіне Ламбрехт під час спільної пресконференції в Берліні з французьким колегою Себастьяном Лекорню, передає кореспондент Укрінформу.

«Наша відповідь є дуже послідовною і, найголовніше, рішучою і спільною: не буде жодних відхилень, ми будемо продовжувати підтримувати Україну в її мужній боротьбі й надалі», - заявила німецька міністр.

Вона зазначила, що завдяки «кільцевому обміну» з низкою держав Україна може швидко отримати танки, які відразу можуть бути використані в бою. Політик також нагадала про збільшення поставок самою Німеччиною САУ Panzerhaubitze 2000 та РСЗВ, наступні поставки систем ППО – того, чого Україна потребує найбільше: захисту з повітря та артилерії.

Ламбрехт відзначила «дуже великі успіхи» ЗСУ протягом останніх днів і тижнів, у тому числі завдяки допомозі Німеччини та Франції, а також те, якою «відчайдушною» була реакція на це москви, яка оголосила часткову мобілізацію та фейкові «референдуми»,.

«Для нас ці референдуми не матимуть жодного значення, це – територія України й такою залишатиметься», - заявила глава Бундесверу.

Читайте також: В уряді Німеччини відреагували на оголошення путіним мобілізації в рф

Міністр наголосила, що метою союзників є допомога Україні, в тому числі військовою технікою, також в довгостроковій перспективі. «Добре, що ми посилаємо чіткий сигнал: ця путінська реакція на успіхи України лише підбурює нас продовжувати підтримувати Україну», - підкреслила глава МО ФРН.

«Добре навчені та добре озброєні ЗСУ є кращою гарантією безпеки для України, але також і для нас», - заявила Ламбрехт, згадавши у цьому контексті проєкти з підготовки українських солдатів, у яких залучені обидві держави.

Читайте також: Німеччина не прийме мир, який нав’язує росія – Шольц

Глави оборонних відомств також обговорили двосторонні проєкти співпраці, зокрема, стосовно німецько-французької бригади, а також місій у Африці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-