Німеччина не прийме мир, який нав’язує росія – Шольц

Німеччина не прийме мир, який нав’язує росія – Шольц

Укрінформ
Канцлер ФРН Олаф Шольц, який бере участь у 77-й ГА ООН, підтвердив, що Німеччина та цивілізований світ не приймуть мир, який намагається нав’язати Україні та іншим росія.

Про це він заявив з трибуни Генеральної асамблеї, передає Укрінформ.

«Якщо ми хочемо, щоб путінська війна закінчилася, то ми не можемо бути байдужими до того, чим вона закінчиться. Тому ми не приймемо мир, який диктує росія, і не приймемо жодних фіктивних референдумів. Ось чому Україна має бути здатною захистити себе від вторгнення росії»,- сказав глава уряду Німеччини.

Читайте також: Шольц закликає не вірити російській «зерновій» пропаганді

Канцлер знову наголосив, що росія повинна вивести свої війська з України. Україна має повне право захищати власну цілісність, суверенітет і демократію, підкреслив він.

«путін відмовиться від своєї війни та своїх імперських амбіцій, лише якщо зрозуміє, що не зможе виграти цю війну», — заявив Шольц. За його словами, путін руйнує не тільки Україну, але й власну державу.

«Дії росії можна назвати лише одним словом - це чистий імперіалізм» – сказав німецький канцлер. Він назвав це «катастрофою не лише для Європи, але й для глобального мирного порядку, який є антитезою імперіалізму та неоколоніалізму».

Читайте також: «Референдуми» на окупованих територіях України не будуть визнані – зустріч Шольца і Ердогана

У своїй промові політик пообіцяв Україні подальшу підтримку на всіх рівнях, включно з поставками зброї. Він також запевнив, що Україна може розраховувати на міжнародну підтримку у справі відбудови. Шольц повторив запрошення на експертну конференцію 25 жовтня в Берліні з відбудови України.

Канцлер наголосив на важливості однозначного засудження загарбницької війни росії у березні 141 зі 193 державою ООН. Водночас він звернув увагу на те, що дві найбільш густонаселені країни світу – Китай та Індія – утрималися.

Фото: bundeskanzler.de

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-