Шольц закликає не вірити російській «зерновій» пропаганді

Шольц закликає не вірити російській «зерновій» пропаганді

Укрінформ
Світ не має вірити заявам керівництва рф про те, ніби причиною нинішньої продовольчої кризи стали антиросійські санкції.

Про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц, виступаючи на саміті з питань продовольчої безпеки (Food Security Summit) в Нью-Йорку, передає Укрінформ.

Політик відзначив «дипломатичний успіх» ООН у запровадженні Чорноморської зернової ініціативи та підкреслив, що наразі визначальним є те, щоб росія продовжувала повністю виконувати її, а не зупинила.

«Ми не можемо вірити російській дезінформації: дані чітко показують, що більшість зернового експорту, який удалося зробити можливим, іде в країни, що розвиваються, та має глобальне значення для доступності зерна й ціни», - заявив Шольц.

Він нагадав, що під час літнього саміту G7, де цього року головує Німеччина, країни Сімки пообіцяли виділити додатково 4,5 млрд дол для цілей глобальної продовольчої безпеки – «чіткий меседж глобальної солідарності».

Читайте також: Блінкен закликав світ сприяти продовженню «зернової угоди»

Також було започатковано глобальний Альянс продовольчої безпеки. В Берліні разом зі Світовим банком  було проведено конференцію за участі понад 60 делегацій. Шольц скористався нагодою та запросив уряди, приватний сектор, громадянське суспільство, а також учених долучитися до Альянсу з метою мінімізувати наслідки продовольчої кризи.

ФРН за свого боку більш ніж подвоїла і до того солідний річний внесок у міжнародну продовольчу безпеку - цього року він сягатиме 4 млрд євро.

Читайте також: Боррель звинуватив путіна у брехні стосовно українського зернового експорту

«Російська агресивна війна спричинила багатовимірну глобальну кризу», - констатував Шольц. Він попередив, що наступний рік може бути ще тяжчим, аніж нинішній з огляду на зростання цін на добрива та енергію. Треба бути готовими до зростання цін на продукти харчування, попередив глава уряду Німеччини. Окрім того, слід забезпечити врожай наступного року, зробити доступними добрива та насіння, додав він.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-