В уряді Німеччини відреагували на оголошення путіним мобілізації в рф

В уряді Німеччини відреагували на оголошення путіним мобілізації в рф

Укрінформ
У Берліні поки не квапляться робити висновки щодо ранішньої промови володимира путіна, однак вважають, що вона є проявом його незадоволення «спеціальною операцією».

Про це заявив на брифінгу представник федерального уряду ФРН Вольфганг Бюхнер, передає кореспондент Укрінформу.

За словами Бюхнера, заяву путіна в Берліні «взяли до уваги», але висновки пока робити рано.

Читайте також: Рютте: Часткова мобілізація, як і заклики до «референдумів» - ознаки паніки в кремлі

Речник оголосив позицію з цього приводу канцлера Олафа Шольца, який вважає, що такі заяви «можна пояснити лише на тлі того факту, що російська агресія проти України проходить неуспішно».

Представник уряду нагадав про змушений відхід російських військ з-під Києва, але також про те, що й на сході дії рф не мають бажаного успіху. «Це очевидний знак того, що Україна є дуже ефективною в захисті власного суверенітету та територіальної цілісності, не в останню чергу завдяки масованій підтримці багатьох держав, зокрема, Німеччини», - зауважив Бюхнер. Він нагадав, що Шольц у Нью-Йорку, де він зараз перебуває, заявив, що результати псевдореферендумів ніколи не будуть визнані.

Щодо подальших кроків у відповідь, зокрема, санкцій, за словами речника, треба буде радитися після того, як стануть відомі результати цих «волевиявлень», але не раніше.

Читайте також: Рютте: Часткова мобілізація, як і заклики до «референдумів» - ознаки паніки в кремлі

Речниця МЗС Андреа Зассе за свого боку додала, що треба вивчити, що саме означає на практиці ця промова путіна, адже «про те, що насправді планується, знає виключно путінський режим».

Речник Міністерства оборони ФРН Арно Коллац своєю чергою прокоментував припущення щодо можливості збільшення та прискорення поставок Німеччною озброєнь Україні на тлі нинішньої ситуації. «Ми аналізуємо щодня разом з нашими партнерами, з оборонною промисловістю, що є можливим поставити, щоби зробити внесок у те, щоби Україна могла продовжувати свою достойну та успішну боротьбу по захисту своєї держави проти російської імперіалістичної агресії. Щодо характеру озброєнь, то для цього потрібно схвалення всього уряду, яке приймається у консультаціях та синхронізації зі союзниками», - сказав офіцер.

Як повідомлялось, росія планує провести псевдореферендуми на тимчасово захоплених нею територіях України 23-27 вересня. путін оголосив про часткову мобілізацію в рф, у ході якої планується призвати до 300 тисяч осіб.

Читайте також: «Референдуми» на захоплених територіях України є подальшою ескалацією війни – генсек РЄ

Тим часом результати соціологічного дослідження, проведеного у серпні 2022 року компанією Active Group, свідчать, що на тимчасово окупованих територіях України переважна більшість респондентів впевнені, що їхня область має бути невіддільною частиною України, а їх добробут і безпека значно погіршилися з моменту окупації.

Зокрема, майже 73% респондентів вважають абсолютно необґрунтованими територіальні претензії рф на їх область. Також 82% опитаних на тимчасово окупованих територіях України відповіли, що не підуть на референдум, якщо російська федерація проводитиме його у їх місті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-