Пропаганда з «референдумами» розрахована на внутрішню російську аудиторію – Веніславський

Пропаганда з «референдумами» розрахована на внутрішню російську аудиторію – Веніславський

Укрінформ
Будь-які псевдореферендуми на тимчасово окупованих територіях ніким у цивілізованому світі визнані не будуть і жодних юридичних наслідків для міжнародної спільноти не матимуть

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ заявив представник Президента України у Верховній Раді Федір Веніславський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Заяви путіна про мобілізацію в рф і проведення референдумів на наших тимчасово окупованих територіях пролунали під час засідання Верховної Ради. Тут же була створена ситуативна робоча група, було підготовлено заяву ВР до парламентів і лідерів країн світу з вимогою відреагувати на спроби анексії. Як так звані референдуми 2014-го року, так само будь-які нинішні псевдореферендуми ніким в цивілізованому світі визнані не будуть і жодних юридичних наслідків для міжнародної спільноти не матимуть», - сказав Веніславський.

Як юрист і фахівець у галузі конституційного права, він запевнив, що з юридиночї точки зору немає жодного аргументу, який би дозволив говорити навіть близько про легітимність таких дій рф.

«Немає ані суб’єкта, який має право реалізувати свої права на самовизначення, на якісь дії щодо приєднання до іншої держави. Немає ані юридичних підстав для реалізації такого права. Ані внутрішніх російських підстав для цього не існує, тому що з точки зору російського законодавства такі суб’єкти як частина населення Запорізької чи Херсонської області не можуть мати права на якесь самовизначення», - зауважив представник Президента України у ВР.

Він підкреслив, що це виключно хвороблива уява тих, хто пише сценарії в російській федерації.

«Для нас це немає жодного значення, і ніхто в цивілізованому світі не визнає, що ці частини української території будуть якимось чином входити до складу іншої держави. Україна буде здійснювати всі заходи для повної деокупації всього півдня України, Автономної республіки Крим, Луганської та Донецької областей. Ця чисто пропагандистська ситуація з референдумами розрахована на внутрішню російську аудиторію. Окрім якихось власних уявлень у росії про якісь здобутки, більше ні для кого жодних наслідків це не матиме», - наголосив Веніславський.

Читайте також: Заяви путіна у цивілізованому світі ніхто всерйоз не сприймає – Веніславський

Як повідомляв Укрінформ, путін оголосив часткову мобілізацію у рф і вдався до ядерного шантажу, щоб якось мінімізувати негативи і показати якісь здобутки в очах своїх громадян.

.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-