У розвідці сказали, від чого залежить тривалість війни в Україні

У розвідці сказали, від чого залежить тривалість війни в Україні

Укрінформ
Тривалість російсько-української війни напряму залежить від впливу міжнародних санкцій на військово-промисловий комплекс рф та від міжнародної допомоги Україні, насамперед військової.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю Kyiv Post сказав представник Головного управління розвідки Міноборони генерал-майор Вадим Скібіцький.

«Загалом прогнози базуються на певних статистичних даних: які угруповання діють проти нас, які є запаси й резерви, в тому числі запаси боєприпасів, озброєння в ЗСУ. Дуже багато буде залежати від міжнародної допомоги, насамперед боєприпасами, озброєнням і військовою технікою. Також від тих санкцій, що вже діють і надалі будуть введені проти російської федерації», - пояснив Скібіцький.

Він зазначив, що на сьогодні санкції дуже ефективно працюють проти ВПК росії. В першу чергу санкції стосуються виробництва ракетного озброєння, і це чітко видно.

Читайте також: Скібіцький оцінив імовірність широкомасштабного наступу з білорусі

«Головне управління розвідки Міноборони України постійно відстежує, наскільки росії вдається виробляти нове озброєння – ті ж самі «Калібри», «Іскандери», крилаті ракети, що застосовуються проти нашої держави. Санкції діють – але потенціалу російської федерації ще вистачить як мінімум до літа наступного року», - зазначив представник розвідки, додавши, що ресурс у росії все ж таки теж вичерпний.

«Ми намагатимемось завдати таких втрат, щоб ворог зрозумів, що подальші бойові дії стануть для нього крахом», - запевнив Скібіцький.

Читайте також: російська армія готується до оборонних операцій, її контрнаступ малоймовірний – розвідка

Як повідомляв Укрінформ, Збройні сили України з 24 лютого по 20 вересня ліквідували близько 54 тисячі 810 російських військових, що на 160 осіб більше порівняно з попередньою добою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-