російська армія готується до оборонних операцій, її контрнаступ малоймовірний – розвідка

російська армія готується до оборонних операцій, її контрнаступ малоймовірний – розвідка

Укрінформ
російська армія зараз готується до оборонних операцій, формуючи 2-3 лінії оборони на різних ділянках фронту, і створення резервів та швидке просування по території України для неї є вкрай проблематичним.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю Kyiv Post повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони України генерал-майор Вадим Скібіцький, відповідаючи на запитання щодо ймовірності перегрупування російських військ, аби вдарити у відповідь на контрнаступ ЗСУ.

«За даними воєнної розвідки, йде активна підготовка російських військ до оборонних операцій. Вони здійснюють побудову своїх оборонних позицій першої й другої лінії. По суті, вони робили таке і на півдні України, в Херсонській області. Коли російські війська захопили ці території, зразу ж була організована оборона – мінімум дві, а то й три лінії. Зараз вони намагаються створювати резерви, щоб поновити свої позиції. З цим є проблеми, ми це чітко бачимо», - повідомив Скібіцький.

Читайте також: На Харківщині загарбникам забороняють відступати під натиском ЗСУ – перехоплення розвідки

Він також зазначив, що основні сили російської армії було кинуто на територію України з лютого. Із середини літа стало очевидним, наскільки важко загарбникам стало формувати свої резерви, сказав представник ГУР.

«Той же самий третій армійський корпус, який, як вони заявили, буде сформовано до середини серпня – досі ще повністю не сформований і як єдина бойова одиниця не діє, а його знову почали розкидати по різних напрямках. Це говорить, що створення резервів, а тим паче швидке просування по нашій території – це теж дуже проблемно для російської федерації», - повідомив представник ГУР.

Як повідомляв Укрінформ, Збройні сили України з 24 лютого по 20 вересня ліквідували близько 54 тисяч 810 російських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-