Скібіцький оцінив імовірність широкомасштабного наступу з білорусі

Скібіцький оцінив імовірність широкомасштабного наступу з білорусі

Укрінформ
На сьогодні спостерігається низький рівень загрози широкомасштабного наступу ворога з території білорусі. Військові навчання зс білорусі біля кордону України знаходяться під контролем Сил оборони України.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю Kyiv Post повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони генерал-майор Вадим Скібіцький.

«Якщо говорити про загрозу широкомасштабного наступу з території білорусі, зараз її рівень низький, тому що усі основні з’єднання і частини російської армії перемістилися в інші райони. Той самий батальйон тактичної групи східного округу спочатку був на Харківському і Донецькому напрямках, зараз перебуває на Херсонщині. Через те резерву й угрупувань військ, які здатні проводити наступальні операції з території білорусі, наразі ми не бачимо. Збройні сили білорусі зараз проводять навчання, розгорнуті певні батальйони біля нашого кордону, але це все під контролем. Ми розуміємо і бачимо їхні заходи й готові реагувати в будь-який момент», - запевнив Скібіцький.

Читайте також: ЗСУ дзеркально проводять військові навчання біля кордону з білоруссю

Водночас він нагадав, що загалом територія білорусі використовувалася і використовується російською федерацією у війні проти України. Перше таке використання території та інфраструктури білорусі було в лютому, коли батальйонні тактичні групи східного округу, а східний військовий округ – це далекий схід, зайшли на нашу територію. Тоді формувалися колони прямо на території білорусі та заводились у напрямку Києва. Другий напрямок – це завдання ракетних ударів з використанням бомбардувальної авіації – ті ж самі Ту-22М3, крилаті ракети, ракетні комплекси «Іскандер» теж використовуються для ударів по нашій території – це загроза, відзначив представник розвідки.

Читайте також: російська армія готується до оборонних операцій, її контрнаступ малоймовірнийрозвідка

Як повідомляв Укрінформ, військові навчання у білорусі знову продовжили як мінімум до 24 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-